V Sušici řádí Pidilidi

Nový skautský oddíl “přeškoláčků” s trefným názvem Pidilidi zahájil svoji činnost.

pidi titl

V  letošním roce  se na skautských oddílových schůzkách začaly scházet i předškolní děti ve věku 3-7 let. Skautské středisko Vydří stopa tak má pokryty pestrým programem všechny věkové kategorie.

 

Nejmladší skautské drobotině se říká “benjamínci” a nový oddíl má již od počátku silnou členskou základnu, registrováno je 14 členů a vedoucí oddílu momentálně hlásí stop stav, neboť zvládnout takovou tlupu capartů, to chce pevné nervy a spoustu zkušeností. Nejmladší členové sotva zakusili, jaké to je ve školce, starší “mazáci” už jsou školou povinní prvňáčci. První oťukávání a poznávání mají už za sebou a stává se z nich prima parta. Dokonce už svou první jarní schůzku strávili venku. Schůzky se konají pravidelně každé úterý, jedna schůzka trvá 60 minut.

pidi tabor

Program pro děti prohlubuje znalosti a dovednosti v dílčích kompetencích (co umím a znám; kdo jsem; můj kamarád; můj domov; svět okolo nás, příroda kolem nás) a je pro děti vytvořen hravou a zábavnou formou, která je pro tento věk ideální a nezbytná. Za každou splněnou kompetenci si Pidilidičky mohou nalepit samolepku do svého leporela, samolepící figurky s svým vyobrazením si lepí děti do tzv. čarovného lesa, který zaznamenává jejich docházku do oddílu.

 

Celou činnost s předškoláčky prostupují tři body “benjamínkovského” zákona”, které zní: Jsem veselý a usmívám se. Hraji si s kamarády a dělím se s nimi. Poslouchám rodiče, učitele a vedoucí.  Veškerá činnost – hry i edukativní úkoly podporují kooperaci, tvořivost, navazování a upevňování kamarádských pout, objevování nového.

pidi ples

Přejme novým skautským juniorům, ať je činnosti na schůzkách i nadále baví, ať jsou stále plni elánu a ať si s novou bandou kamarádů užívají spoustu legrace a hlavně dobrodružství!

 

{gallery}susice/2017/03_brezen/pidi/{/gallery}

Text i foto: Petra Divišová

 

Junák – český skaut, středisko Vydří stopa Sušice, z.s.

Na Burince 356

342 01 Sušice

www.skaut.cz

www.vydristopa.cz