Strom nevydržel tíhu sněhu

Sněhová nadílka sice udělala radost dětem a milovníkům zimních sportů, ale přidělala vrásky silničářům, technickým službám a nakonec i všem složkám Integrovaného záchranného systému.

 

Úkolem technických služeb v tomto období je zajistit sjízdnost hlavních komunikací a průchodnost  chodníků – postupně od  nejvíce frekventovaných, do okrajovách míst.  Podle občanů by práce na odklízení sněhu mohly ale probíhat koordinovaněji a rychleji – zejména na místech jako náměstí, před školami, úřady, nemocnicí, na sídlištích, kde  snahová nadílka připravila řidiče o hodně parkovacích míst a je obtížné se tu pohybovat s auty bezpečně. Co ovšem likvidaci sněhových hromad ztěžuje, jsou právě zaparkovaná auta, která mnohde znemožňují jejich odklizení.

 

dsc 9535

 

 

Úklid města a odklízení sněhu ale pokračuje, v permanenci je veškerá technika a pracovníci SULES. Ti ovšem neřeší jen sníh na komunikacích, ale odstraňují jej i z těžko přístupných míst na budovách, kde by sesuv  sněhu mohl ohrozit chodce.

img 3937

img 3943

img 4011

 

img 4021

 

Desítky dopravních nehod  vlivem zhoršené sjízdnosti silnic a ulic řeší policisté, hasiči a zdravotníci. Hasiči mimo to  také odstraňují i jiné  následky sněhové nadílky, než na silnicích.

 

Množství sněhu a jehu váhu nevydržel  letitý strom na ul. Volšovská, který se včera odpoledne rozlomil a jeho část dopadla na autobusovou zastávku. Museli pomoci hasiči, protože silná větev (sama velká jako průměrný strom), ohrožovala nejen zastávku, ale i chodce a děti,které si v prostorách mezi domy  užívají sněhových radovánek.

 

img 4032

 

img 4036

 

img 4040

 

img 4043

(red, foto pj, as)