Pohádková noc v Lerchohrádku

Bylo, nebylo…inu, přece bylo!

 

img 7087a

 

 

 


“Chodby i zdi Lerchohradu
uvítaly hostí řadu
a nedočkavé princezny a princátka
hádaly, jaká se bude číst pohádka …

 

V  noci z  pátku 31. 3. na sobotu 1.4.2017 se připojily k 17. ročníku celosvětového nočního čtení dětem, které pořádá Klub dětských knihoven SKIP ČR, i hradní družiny z modrého Lerchohradu. Ve čtyřech vyzdobených komnatách se večer sešlo 86 malých princů, králů či princezen, kterým přišlo předčítat mnoho významných hostů z města Sušice i Lerchovy školy , za což jim patří veliký dík. O skvělou atmosféru a zábavné čtení se tak během večera postarali: paní místostarostka, ředitel školy, paní zástupkyně, hlavní vychovatelka, redaktor SN, třídní i netřídní učitelky dětí. Také duch Kidd , který té noci poletoval kolem a zaklel všechny nocležníky v království do pohádky O princezně na hrášku. Všichni pak s vervou sobě vlastní plnili záludné úkoly (zdobení dřevěných korunek, malba na textilní vaky, lovení hrášků, taneční rozcvičky či tvorba vlastních komiksů) , které zakončila svatební královská hostina, na kterou připravily pohoštění kuchařinky – maminky malých nocležníků. Všechny získaly za úžasné delikatesy Řád zlaté vařečky, ale přesto jim hradní paní ještě jednou děkují. Po převeliké hostině čekaly na princátka spacáky, do kterých všichni nocležníci zalezli , jen co překonali tajemnou noční stezku hradními chodbami. A pak už se opět jen četlo a četlo až do usnutí…

 

V sobotu ráno se děti ještě po snídani sešly pod stromem Andersenovníkem a poté začala honba za ztraceným pokladem. Poklad v podobě Pamětních knížek či listů s fotografií z NSA , pohlednic NSA 2017 se Čtyřlístkem, dárkových letáčků audiotéky a sladkostí, děti se zájmem studovaly. Když si pro ně rodiče dopoledne přišli, měly za sebou z Andersenovské noci plno krásných dobrodružných zážitků, o kterých si mohou vyprávět a budou na ně rády vzpomínat, stejně jako my.

 

Za profesní, materiální ,kulinářskou či finanční podporu a výbornou spolupráci děkujeme Městu Sušice, ZŠ Sušice Lerchova, Edu Lískovcovi a firmám Foto Fišer, Matypo, Cupeko a řezbářství Tittl.
 

img 7099

Hradní paní z modrého  Lerchohradu

(Helenka, Vendulka, Hanka a Štěpánka – vychovatelky ŠD)

foto: el

{gallery}susice/2017/04_duben/liskovec/{/gallery}

 

 

foto: V. Sulanová

{gallery}susice/2017/04_duben/noc_s_andersenem_2017/{/gallery}

 

{jcomments off}