Chodec srážku s autem nepřežil

Smrtelné zranění chodce

V neděli večer po srážce s osobním vozidlem chodec na místě zemřel. 

       Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení obecné kriminality  prověřují dopravní nehodu, při které došlo ke smrtelnému zranění chodce.

 

     V neděli 2. dubna letošního roku ve 20.50 hodin jel čtyřicetiletý muž z Klatovska s vozidlem tovární značky BMW po silnici II. třídy číslo 187 a projížděl obcí Puchverk směrem na obec Kolinec. Na konci obce zahlédl chodce, který držel jízdní kolo, řidič strhl řízení vozidla vlevo, ale došlo ke střetu pravé přední částí vozidla s chodcem, který spadl na vozovku. Chodec čtyřiatřicetiletý muž z Mostecka utrpěl zranění na jejichž následky zemřel.

    U zemřelého muže byla nařízena soudní pitva.

 Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

     U řidiče vozidla byla provedena dechová zkouška i test, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou – vše s negativními výsledky.

 

 

Policisté žádají občany o spolupráci – hledají viníka nehody u Dlouhé Vsi

Policie hledá řidiče nákladního vozidla i svědky dopravní nehody z 24. března, ke které došlo u obce Dlouhá Ves. 

      V pátek 24. března 2017 u obce Dlouhá Ves došlo na silnici II. třídy číslo 169 k dopravní nehodě v 10.45 hodin.

     Řidič jel s vozidlem značky Fiat Bravo po silnici ve směru od Sušice na Dlouhou Ves. Na přímém úseku před obcí Dlouhá Ves, v lesním úseku náhle vjel nezjištěný řidič s neznámým nákladním vozidlem do jeho jízdní dráhy. Řidič s osobním vozidlem strhl řízení vpravo, vjel vpravo mimo vozovku a narazil do dvou stromů při komunikaci. Ke střetu vozidel nedošlo a druhý řidič z místa odjel.

      Policisté žádají  řidiče nákladního vozidla i případné svědky dopravní nehody o poskytnutí informací, které sdělte na dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na tel. 974 334 251 nebo 974 334 250 nebo prostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz.

      -tz p cr-

{jcomments off}