TIP na víkend: Pohádkový zámek

tip615

 

Ještě před východem slunce vyrazte na výlet – když je počasí příznivé, stojí to za to. Zvlášť, když se vám nabídnou taková panoramata…!

Dnešní tip na víkendový výlet mnohé potěší a mnohé jistě i naláká. Zveme vás na pohádkový zámek Blatná a do jeho okolí (mimochodem, majitelka zámku Blatná, paní Jana Germenisová-Hildprandtová, členka starého šlechtického rodu a prezidentka Asociace majitelů hradů a zámků, bude hostem talkshow Radka Nakládala v sušickém kině v úterý 18. dubna)

 

Jako obvykle doprovází  víkendový tip fotografie Jana KUBITY, který k nim dodává:

“Pokud budete přemýšlet kde si vyčistit hlavu, doporučuji výlet do Blatné. A neváhejte vyjet před východem slunce. Barvy u Nalžovských Hor,  svítání u Hradešic a krásné momenty po cestě za to stojí. Jeďte přes Kadov – tady si zařádil Ing. Pavel Pavel, který dokázal, že i balvan může stát na špičce.

 

tip581

tip620

tip628

tip641

 

Až dojedete do Blatné, potěší vás nejedno kouzlo – už v okolí  zámku na vás padne neskutečná pohoda a klid. V zámku vás uvítají pávi a  v rozlehlé oboře i stádo daňků. Prostě – tohle místo stojí za výlet, tak neváhejte a užijte si tu krásný den!”

 

tip649

 

tip657

 

Záměk Blatná je otevřen až do konce května o víkendech od 10 do 16 hodin,

v sezóně pak denně kromě pondělí – podrobné informace ZDE

tip679

tip691

tip697

tip770

 

tip851

tip757

tip744

{jcomments off}