Blíží se vyhlášení sportovce roku

Nejlepší sportovec klatovského okresu za rok 2012

Zhruba za dva týdny se dozvíme, kdo dosáhl největších sportovních úspěchů a stal se vítězem ankety, jejímiž vyhlašovateli jsou  Deník, Pošumavské sportovní sdružení Klatovy s produkční agenturou ČOK CZ s. r. o. V odborné porotě zasednou  zástupci PSS Klatovy a Klatovského deníku, ocenění proběhne  na slavnostním galavečerul v klatovském kulturním domě 12. února.

Sušice  má mezi nominovanými  více než desítku sportovců, trenéry, rozhodčí , zastoupení jsou jednotlivci i družstva.

v kat. jednotlivců / mládež:

karolina galuskova

 

Karolína Galušková (KVS Sušice, vodní slalom). Mistryně ČR juniorů, mistryně ČR dospělých, mistryně Evropy juniorů v kategorii jednotlivců i týmů, 2. místo na MS juniorů jednotlivců, 3. místo na MS juniorů v týmech.

 

Matouš Herman (JK Bobři Sušice, judo). S judem začal na začátku školního roku 2009, od té doby již porazil 141 soupeřů, z toho 62 v roce 2012 a získal v něm 20 medailí.

 

Josef Korál (TJ Sušice, atletika). Stříbrná medaile v hodu kladivem a bronzová v hodu diskem MČR dorostenců, v celostátních tabulkách dorostenců 2. místo v hodu kladivem (60,69 m), 2. místo ve vrhu koulí (16,68 m), 5. místo v hodu diskem (48,55 m). Na MČR družstev 1. místo v hodu kladivem. Svými výkony se nominoval do Poháru mistrů evropských zemí juniorů pro rok 2013. Člen národního družstva dorostenců ČR v mezistátním utkání v atletice ČR – Slovensko – Maďarsko (5. místo v hodu kladivem). Od 1. 1. 2013 je členem AK Slávie Praha.

 

Eva Marešová (JUDOCLUB Sušice, judo). 17. místo v Rating Listu, 2. místo na přeboru ČR v kategorii starších žákyň ve váze do 57 kg. Přebornice Plzeňského kraje. Za rok 2012 vybojovala 7 medailí.

 

Aleš Zemen (JUDOCLUB Sušice, judo). Zúčastnil se 4 z 5 kol ČP judistů v kategorii mladších žáků v hmotnosti +60 kg (2× zlato, 1× stříbro a 1× bronz). 2. místo v celorepublikovém Rating Listu, 2. místo na přeboru Čech. Za rok 2012 vybojoval 8 medailí.

 

 

v kat. jednotlivců / dospělí:

Martina Brejchová (TJ Sušice, atletika). Vítězství na 800 m, 400 m a 400 m překážek ve všech kolech II. ligy žen, bodově nejužitečnější závodnice družstva, které obsadilo 3. místo ve II. lize. Její čas 2:15,62 min. na 800 m je kvalitní i z pohledu celostátních tabulek.

 

 

v kat. trenéři – mládež

Vladislav Galuška (KVS Sušice). Hlavní trenér Sportovního centra mládeže pro jižní a západní Čechy a trenér mládeže v KVS Sušice. Jeho svěřenci vybojovali z MS a ME šest individuálních medailí.

 

Petr Kämpf (JUDOCLUB Sušice). Trenér dětí a mládeže, trénuje 80 judistů v Sušici a Klatovech. Judu se věnuje 22 let, z toho 9 let v pozici trenéra. Na letošním českém poháru vybojovali jeho svěřenci 7 medailí. Šest z nich se kvalifikovalo na mistrovství. V roce 2012 vystoupali jeho svěřenci celkem 119× na stupně vítězů v krajských, regionálních, celostátních a mistrovských soutěžích.

 

Jan Prášek (TJ Sušice, odd. atletiky). Vedoucí trenér atletické přípravky. Díky jeho práci se podařilo v Sušici nastartovat a rozvíjet moderní projekt tzv. dětské atletiky.

 

 

v kat. trenéři – dospělí

Zdeněk Nešpor (TJ Sušice, odd. atletiky). Trenér a manažer oddílu atletiky TJ Sušice. Nejúspěšnější svěřenci: Josef Korál, Martina Brejchová a Pavel Štěpáník.

 

 

v kat. rozhodčí

Milada Váňová (TJ Sušice, odd. atletiky). Rozhodčí 2. třídy, dlouhá léta vede v Sušici úsek rozhodčích.

 

 

v kat. družstva mládeže

Starší žáci TJ Sušice (fotbal) – trenéři Pavel Hubáček, Václav Nauš. Kolektiv se právem se stal vítězem krajského přeboru žáků.

v kat. družstva dospělých

 

Družstvo žen atletiky TJ Sušice – vedoucí družstva Martin Jiroušek. 3. místo ve II. lize žen, postup do kvalifikace o 1. ligu hned při svém prvním startu v historii v této soutěži.

 

Dvojice Petr Kämpf a Miloslav Lerch (JUDOCLUB Sušice). 2 stříbrné medaile na MČR v

kata v sestavách Nage no Kata a Katame no Kata, třetí nejúspěšnější klub této soutěže.

 

-zdroj: klatovsky.denik.cz –