Tradice spjatá s pivem

“Plzeň, to je pivo”

Plzeňský kraj na mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech REGIONTOUR 2013 úspěšně předvedl nově pojatou expozici s ústředním tématem PIVO, PIVOVARNICTVÍ.

expozice

Letošní veletrhy cestovního ruchu GO a REGIONTOUR v nové podobě u návštěvníků uspěly. Představily jednotlivé regiony v kompletní prezentaci možností trávení volného času včetně poznávání regionální gastronomie, autentických zážitků. Vystavovatelé vsadili na nabídky aktivní dovolené pro celou rodinu a zážitky “na míru”.

Jak vyplývá z předběžné závěrečné zprávy, kterou vydali pořadatelé BVV (Veletrhy Brno), velký zájem byl o gastronomické výstavy při RegFoodFestu. Návštěvníci nejvíce navštěvovali prezentaci Maďarska, moravskou vinařskou sekci, svět kávy a restaurace s krajovými specialitami.

K nabídkám aktivní dovolené patřila i možnost si některé sporty vyzkoušet přímo na místě. Konkrétní představu o možnostech získali hosté v Cyklistické vesničce a v expozicích Golf a Dovolená na vodě.

Nedílnou součástí veletržního programu byl letos  již 16. festival filmů, fotografií a knih o cestování GO KAMERA 2013. Letos na téma Nepál, s nímž se návštěvníci seznámili také  v ukázkách tance, hudby a exotické kuchyně. Přednášky navštívilo během čtyř dnů několik tisíc cestovatelských nadšenců z ČR i zahraničí.

 

Plzeňský kraj se v letošním roce opět představil stěžejním tématem pivo a pivovarnictví . Nová podoba stánku, rozprostírající se v expozici na téměř 140 m2, lákala nepřetržité proudy návštěvníků. Mimo jiné si hosté užili i tradičních řemesel a regionálních výrobků. Do Plzeňského kraje za přírodou, tradicemi a gastronomií – takový název nesl nový tištěný materiál kterým se plzeňský kraj prezentoval a který vznikl za podpory EU.

Veletrh opět ukázal mnoho zajímavostí, novinek, inovativních nápadů, směrů vývoje cestovního ruchu. Tato oblast je výrazně dynamická apřizpůsobující se, proto je dobře, že vzájemná výměna zkušeností a poznatků v rámci regionů tuzemských i zahraničních může probíhat „na živo”, například prostřednictvím veletrhů GO a REGIONTOUR. O tom svědčí i každoroční velký zájem vystavovatelů o účast.

Příští ročník veletrhů GO a REGIONTOUR se uskuteční opět v lednu, a to ve dnech 16. – 19. ledna 2014.

-red, foto plzensky_kraj.cz-