Granty města mají upravená pravidla

Město na letošek vyčlenilo 530 000 korun do grantového systému

 

Už loni v listopadu se jednalo o grantovém programu města, a to ve smyslu úpravy podmínek pro získání grantu. 

 

Upravená pravidla byla schválena na posledním zasedání zastupitelstva v prosinci.

Projekty, které město tímto způsobem podporuje, musí být určeny zejména občanům Sušice (+ jejích městských  částí).

 

Jaké změny zatupitelstvo schválilo?

Na podnět členů komise která granty  projednává, proběhlo ještě před posledním zastupitelstvem mimořádné jednání kulturní a sportovní komise, z něhož vyšlo doporučení na provedení některých změn.

Tou hlavní je, že žádost o přidělení grantu nově obsahuje informaci o předpokládaném zdroji příjmů z realizace projektu (vstupné/osoba, startovné/závodník, účastnický poplatek/účastník, apod.); to podle členů komisí zlepší představu o požadovaném grantu a pomůže při navrhování jeho výše. Vyčíslení skutečných příjmů nebude  v závěrečném vyúčtování po příijemci grantu požadováno.

 

Další změny jsou víceméně “kosmetické” – jde například o výměnu slova “průhledný” za “transparentní“, logické propojení částí žádosti “Podmínky pro přidělení grantu” a “Podporované projekty” a změnu názvů komisí tak, jak byly vytvořeny v r. 2011.

 

Celé znění pravidel a formuláře žádostí jsou k dispozici na úřední desce města Sušice, na www.mestosusice.cz – další informace – Granty, příspěvky , nebo na Odboru školství, památkové péče a cestovního ruchu.

 

Žádosti do 1. kola přidělování grantů musí být doručeny do 28. února 2013, poštou nebo osobně, na adresu městského úřadu.

(red)