Sušičtí olympionici

deti a rodice 1 

predskolacci 27

 

Možná jednou jejich jméno bude zářit na tabuli světového stadionu, zatím jejich malé hvězdičky září na prknech, která znamenají svět pro ně. Palubovky sportovních hal, trávníky, dětká hřiště a pískoviště. Ale talent a radost z pohybu v sobě rozhodně nezapřou!

 

Letos již 7. olympiáda dětí, hned ve dvojím provedení, proběhla v závěru dubna. Nejprve se o olympijské zlato utkali „Předškoláčci v pohybu“ v zrcadlovém sále sušického sportoviště a o den později „Rodiče s dětmi“ obsadili oympijskými disciplinami sportovní halu.

 

Olympiáda dětí samozřejmě nenechala maminky, tatínky, babičky a všechny doprovázející dospěláky lenivět a i oni byli zapojeni do soutěžních disciplín. Je to jasné už pár let – dospělí, kteří podporují své děti ve zdravém pohybu, si spolu s ratolestmi olympiádu užívají jako pomyslné vyvrcholení „cvičebního“ roku s Hankou Habartovou.

 

{gallery}susice/2017/05_kveten/olympiada_deti_rodice/deti_zrcadla/{/gallery}

 

„Děti i dospěláci měli těžké sportovní disciplíny, zaměřené nejen na rychlost a hbitost, ale i na soustředění a přesnost – není žádná legrace rychle a bezpečně přenést vajíčko na lžičce, skákat v pytli tak, aby se nezamotaly nohy vlastní ani sousedovy, koordinační disciplína běhu se svázanýma nohama byla obzvlášť záludná, protože k sobě byli připoutáni vždy dospělý s dítětem, koníci (dospělí) museli bezpečně donést své žokeje (děti na ramenou) do cíle, trénink „račích“ dovedností (dospělák s dítětem na břiše) v průběhu roku zúročili i v závěrečné olympiádě,“ usmívá se Hanka a dodává, že všichni prokázali opravdu velký zápal a zároveň i úctu k fair play.

 

Nejen škola hrou, ale i sport hrou – aby se dozvěděli tajenku křížovky, která měla písmenka poházená pěně daleko, musely týmy dospělých a dětí (2+2) zapojit nejen nohy a ruce. A jaká nakonec byla tajenka? Co myslíte, komu byla věnována celá olympiáda? Správně, radovali se všichni „SPORTOVCI“.

 

A aby děti „předškoláčci“, které už cvičí samostatně bez svých dospěláků, nepřišly s luštěním zkrátka, místo křížovky je čekal běh nazvaný „papírová lízátka“. Radosti a smíchu bylo při obou olympijských kláních spoustu a nikdo se nezlobil, že nebyl vždycky ten „první“. I proto, že Hanka, v roli nejvyšší rozhodčí, věděla, že vyhrávají všichni a pro všechny měla připravené medaile se samými jedničkami.

 

{gallery}susice/2017/05_kveten/olympiada_deti_rodice/deti_hala/{/gallery}

 

Závěr obou olympiád byl smutný jen maličko – je to vlastně i ukončení cvičebního roku, ovšem jen na chviličku – v září se rozběhnou oba kurzy naplno a Hanka se na své svěřence už moc těší (a oni na ni!).

 

„Další olympiáda, soutěže, hry, ale především cvičení, odstartuje v září, já všem děkuji za to, jak báječní jsou sportovci a s jakou radostí se hýbají a moc se těším, až se po prázdninách uvidíme. Poslední společné cvičení, proběhne na Santosu, kde si opečeme špekáčky a pak už si řekneme ‘ahoj po prázdninách’,“ doplňuje Hanka.

 

Tak v září zase na viděnou – na cvičenou!

 

-hh-

{jcomments off}