Hledaný zadržen na Sušicku

Hledaný muž zadržen

SUŠICKO – Policistům se včera vpodvečer podařilo vypátrat celostátně hledaného muže. 

       Policisté na Sušicku v úterý 2. května tohoto roku zjistili, že nedaleko obce Dlouhá Ves se nachází hledaný dvaačtyřicetiletý muž, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Před devatenáctou hodinou byl muž policisty zadržen v objektu, kdy použili donucovací prostředky hmaty, chvaty a hrozba střelnou zbraní. Na muže byl státním zástupcem vydán souhlas se zadržením počátkem měsíce dubna, protože byl podezřelý ze spáchání zločinu loupež. Zadržený muž byl převezen na oddělení v Sušici, byl vyrozuměn příslušný útvar a následně bylo odvoláno pátrání.

 

Vyhrožoval fyzickým násilím a chtěl se nastěhovat

KLATOVY – Policisté prověřují nebezpečné vyhrožování a porušování domovní svobody. 

     V pátek 28. dubna tohoto roku před osmou hodinou ráno přijali policisté oznámení o nebezpečném vyhrožování. Osmadvacetiletý muž z obce na Klatovsku od čtvrtka 27. dubna od večerních hodin neoprávněně setrvával v bytě poškozené, na její výzvy nereagoval a odmítal tento opustit. Když devětatřicetiletá žena chtěla přivolat polici, tak jí vyhrožoval újmou na zdraví. V pátek ráno poškozená přivolala policii a muž s kamenem v ruce ženě dále vyhrožoval. Na místo se dostavili policisté, v odpoledních hodinách muže zadrželi a po provedení neodkladných úkonů byl propuštěn.

     V sobotu 29. dubna kolem šestnácté hodiny opět muž neoprávněně vnikl do bytu poškozené a na výzvy, aby prostor opustil, nereagoval. Žena telefonovala na policii, poté muž z bytu odešel. Policisté jej zadrželi v pondělí 1. května kolem jedenácté hodiny dopoledne a byl umístěn do policejní cely. 

Případ převzali policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování a porušování domovní svobody.

Muž byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost a měl nastoupit výkon trestu, který měl již odložen. Na žádost Okresního soudu v Klatovech byl muž převezen do věznice k výkonu trestu odnětí svobody.

 

 

Zraněný senior byl nalezen za hodinu

KLATOVSKO – Policisté do jedné hodiny po oznámení vypátrali zraněného seniora. 

      Policisté na obvodním oddělení v Klatovech přijali v úterý 2. května tohoto roku v 15.35 hodin oznámení o pohřešování klienta z domova seniorů. Muž ze zařízení odešel kolem deváté hodiny dopoledne a do současné doby se nevrátil. Pohřešovaný měl u sebe mobilní telefon, který měl nedostupný. Na místo byli přivoláni policisté, kteří pátrali po muži v nedalekých obcích i v nemocnici.  Policisté pátrali i v okolí  domova pro seniory a v 16.25 hodin byl šestasedmdesátiletý muž nalezen u lesního porostu nedaleko obce Újezdec. Muž byl zraněn a převzali jej do péče zdravotníci ze záchranné služby, kteří jej převezli k ošetření do zdravotnického zařízení.

 

-p cr-

{jcomments off}