7

TIP na nedělní výlet: turnaj, tanec a jiné radovánky

Jestli jste včera nestihli vyprávění o potvoře obludné jménem Swiza, která  natropila pár taškařic obyvatelům hradu Kašperk, máte příležitost ještě dnes.

 

PROGRAM gotického mumraje “KAŠPERK ZA KARLA IV.” – si připomeňte ZDE

 

Sobotní návštěvníci si program užili, malí i velcí doporučují!

1

foto Jan KUBITA

 

{gallery}susice/2017/05_kveten/kasperk_za_karla_IV/{/gallery}

 

 

***********

 

Na hradě se určitě  setkáte i s dobovou módou, tak v ní na chvilku zústaňme Jen změníme prostředí a čas – odskočme z hradu na zámek a popojděme v době:

 

 

„Zámek plný módy”

je název akce, kterou chystá Starý czerninský zámek v Chudenicích na Klatovsku na neděli 7. května. Původní zámecké interiéry tentokrát dozdobí společenská móda od secese, přes První republiku, třicátá léta, Retro let 70. – 80. až po módu současnou.

 

Návštěvníkům na zámku ukáží, jak se oblékali naši předkové a jak se oblékáme dnes, když jdeme na ples nebo za kulturou. Vše začne obdobím secese.

 

Návštěvníci ale uvidí více než jen výstavu šatů. Každou prohlídku bude připravena  módní přehlídka a fundovaný výklad o historii odívání v minulosti a dnes.  Těšit se můžete také na stylové retro kousky ze šatníků našich dam, jako jsou kabelky, korále, paruky, boty nebo spodní prádlo. A uvidíte také pana hraběte a paní hraběnku v negližé.  V Chudenicích ukáží také, jak se oblékali například hrabata  Czerninové.

 

Módní prohlídky zámku Chudenice odstartují v neděli 7. 5 úderem 10 hodiny a skončí v 16 hodin. Návštěvníci se budou moci vydat do zámeckých interiérů každých 30 minut.


zamek chudenice

***

{jcomments off}