Bude nová škola i letiště

Desítky architektů, stavitelů a designérů se vrhly na úpravu města. Nepotřebují k tomu ani maltu, ani cihly a dokonce ani jeřáby a stavební povolení.

 

Dnes v podvečer  začala  výstavba nového města –  z Lega. Oblíbená  akce se opět vrátila do Sušice. Už loni se jí účastnily desítky dětí i dospělých a výsledek stál opravdu za to. 

img 4091

 

Na začátku je moře kostiček Lega, šikovné ruce, nespoutaná fantazie a prázdná plocha 8×3,5 metru, na které město vyroste.

 

img 4092

 

img 4099

 

img 4097

 

A nemyslete si, že to jde jen tak. Žádné ‘halabala’ – hotové prvky  usazuje do plochy hlavní  architekt projektu a celé stavění vůbec má svá pravidla. Jsou  založena na kamarádství, toleranci, vzájemné pomoci …  všechna dohromady shrnuje záhlaví, jimiž jsou nadepsána: “Mějte radost ze stavění a buďte jeden druhému kamarádem”!

 

img 4103

 

img 4106

img 4107

Fantazii ani účasti se meze nekladou. S chutí se zapojí i dospělí – pomohou radou nebo zkonstruují náročnější části…

 

Máte chuť se také zapojit do výstavby nového města?

Vezměte děti a přijďte – v budově Církve bratrské ve Studentské ulici jsou pro vás dveře  otevřené.

V tomhle konkrétním případě – za účelem činnosti mladých architektů a stavbařů –

ještě v pátek a v sobotu vždy od 16 do 19 hodin.

Přijít může každý!

 

A jak to dopadne? Na to se můžeme společně podívat v neděli 27. ledna v 10 hodin dopoledne, kdy bude dokončená stavba slavnostně odhalena. Možná se budeme divit, co všechno děti vymyslí a jaké město by se jim  líbilo.

 

Fotografie ze slavnostního odhalení nové podoby města a další informace o putovním projektu, najdete na našem webu v neděli, po ukončení akce.

I letošní ročník se odehrává pod patronací Církve bratrské a organizace YMCA Klatovy.

(red, foto as)