13. reprezentační ples města

Sobota 26. ledna, netradičně vyzdobený kulturní dům Sokolovna, sklenka šampaňského při příchodu, na stolech výzdoba a svíčky, tlumené světlo, očekávání nadcházejícího…. Atmosféra při zahájení  letos již XIII. reprezentačního plesu města Sušice byla opravdu slavnostní.

rp1

Stovky hostů přijaly pozvání pořadatele – Sušického kulturního centra – nejen na taneční parket, ale i na zajímavou podívanou a vynikající občerstvení.

 

s1

 

Ještě než na svých místech mohli vychutnávat program, mohli hosté plesu obdivovat opět netradiční výzdobu Zahradnictví Moureček – od vchodu až po strop sálu. Po příchodu se sklenkou sektu na přivítanou na svých stolech našli “výzdobu k zakousnutí i svlažení hrdla”, jeviště zdobily květiny  stromy, nad sálem se vznášelo moře…

 

Moderátor večera Přemysl Čech nejprve na jeviště pozval starostu Sušice Bc. Petra Mottla, aby se ho zeptal  nejen na to, co říká výsledku voleb, ale především na to, co letos Sušici čeká a na co se sušičáci mohou těšit. Pak dostal prostor taneční soubor Duende – flamenková formace La Alborada – z Kolína a podle jeho názvu a podtitulu plesu “Pod španělským sluncem” bylo jasné, že půjde o ukázky španělských tanců.

 

rp8

Nejprve sólově – nezapomenutelné pánské flamenco – a poté se souborem zatančil  Eduard Zubák, mistr České Republiky profesionálů v latinsko-amerických tancích, dvojnásobný vicemistr ČR profesionálů v latinsko-amerických tancích, vicemistr ČR v Kubánské Salse. Jako půlnoční překvapení si pro přítomné připravil  ‘školu sevillanas’, španělského tance pocházejícího z Andalusie, a několik desítek zájemců naučil základní prvky.

 

Vynikající rauty (teplý a studený) dlouho neodolaly. O jejich kvalitě  svědčil trvalý zájem hostů o ochutnávku  předložených lahůdek. Občerstvení McVítek a restaurace Sokolovna – Jan Patlejch  – obě sušické firmy, které na reprezentační plesy připravují  už tradičně tématické rauty, opět sklízely od strávníků samou chválu.

rp95

 

Díky jihočeskému tanečnímu orchestru Obzor se taneční prostor zaplnil hned při první písničce. Výkon všech členů a zejména zpěvačky byl bezchybný – tanečníci vytrvali na parketu až do ranních hodin a po každé sérii odměnili hudbu  zaslouženým aplausem.

s7

 

Třináctka nepřinesla plesu žádné neštěstí ani špatné zprávy – vše se vydařilo a návštěvníci odcházeli spokojeni. Poděkování na adresu pořadatele a všech, kteří se na přípravách  a zajištění podíleli, jsou oprávněná.

 

Další fotografie z plesu najdete ZDE.

(red, foto Vladan Strejc)