11

Zlato z Domažlic

Sušičtí nejmladší atleti se opět  zúčastnili velmi oblíbené soutěže nejmladšího žactva v pětiboji, pořádaném v Domažlicích 9.6. 2017 na městském stadionu Na střelnici.  V letošní sezóně je poprvé tato soutěž rozdělena regionálně do tří skupin, A, B, C. TJ Sušice je spolu s družstvy AC Domažlice, Mílaři Domažlice, AK Klatovy zařazena do skupiny C, ve zmíněném termínu se konalo 1. kolo  této soutěže.

 

Sušici zde reprezentovalo 10 mladých atletických nadějí ve věku 6-10 let. Pod vedením trenéra Jana Práška  do Domažlic přijelo 5 chlapců a 5 dívek: Hynek Vichr, Štěpán Fornous, Andrej Kmec, Šimon Kyrál, Adama Roháček, Viktorie Alena Vyskočilová, Tereza Adamcová, Alena Votavová,  Alena Matoušková a benjamínek výpravy, Jolanka Vichrová.

10

Závodníci změřili své síly v šesti kategoriích (2006-2007, 2008-2009, a 2010-2011, vždy samostatně pro dívky a pro chlapce) a každá kategorie pak v pěti disciplínách (běh na 60 metrů hladkých, 60 metrů s překážkami, skoku do dálky, hodu míčkem a v delším běhu). Soutěží se zúčastnilo 70 mladých atletů.

11

Sušičtí atleti se v konkurenci ostatních neztratili, o čemž svědčí jedna zlatá medaile, kterou vybojovala naše nejmladší závodnice, Jolanka Vichrová. Další skvělá umístění, tzv. podiová (do šestého místa) přidali další naši – Hynek Vichr a Štěpán Fornous, kteří získali tu nepopulární, bramborovou medaili, za 4.místo, a Alenka Matoušková, která ve své kategorii  skončila pátá. A Terka Votavová a Andrej Kmec skončili hned těsně, na sedmých místech.

 

Díky tomu, že i ostatní bojovali ze všech sil a celým svým srdíčkem, skončilo sušické družstvo na celkovém 3. místě. Všem malým i větším závodníkům gratulujeme, a věříme, že tento úspěch je povzbudí a dodá chuť do dalšího trénování a závodění. 

04

Ovšem jedním dechem je potřeba dodat, že u takto malých dětí nejsou vítězství tím nejdůležitějším, hlavní je to, že děti získávají základní sportovní dovednosti a návyky, cítí sounáležitost s ostatními v družstvu , o čemž svědčí i velmi hlasité a vřelé povzbuzování kamarádů, a také, v co všichni trenéři doufáme a věříme, že se sport v jakékoliv podobě stane součástí jejich života a že získají sportovní přístup fair play pro celý další jejich život.

 

{gallery}susice/2017/06_cerven/atletika_domazlice/{/gallery}

Text  Jan Prášek

Foto: Atletika Domažlice