Opilství, výtržnost, pracovní úrazy…

Výtržnost

SUŠICE – Před barem došlo v sobotních ranních hodinách ke slovnímu, a poté k fyzickému napadení mezi cizinci. 

V sobotu 10. června došlo V Sušici k fyzickému napadení. Před čtvrtou hodinou ranní, na ulici Nádražní před restauračním zařízením, došlo nejdříve ke slovní rozepři mezi třemi cizinci a následně k fyzickému napadení. Poškozený třicetiletý cizinec utrpěl zranění, dva cizinci z místa odjeli vozidlem. Policisté zjistili totožnost dvou mužů – jednalo se o cizince ve věku 24 a 25 let , ti byli ve večerních hodinách zadrženi. Po provedení neodkladných úkonů byli muži následující den propuštěni. Poškozený muž byl se zraněním ošetřen v nemocnici.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a případ dále prověřujeme

 

 

Žena řídila přestože nemá řidičák, navíc byla pod vlivem amfetaminu

KAŠPERSKOHORSKO – Včera ve večerních hodinách jela s vozidlem a nevlastní řidičské oprávnění. Test měla pozitivní na amfetamin. 

U obce Strašín na Kašperskohorsku byla v úterý 13. června tohoto roku policisty kontrolována řidička vozidla tovární značky Fiat Punto. Devětadvacetiletá žena ze Sušice byla zastavena ve 22.35 hodin a měla dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Podrobila se i testu, zda není ovlivněna omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobila lékařskému vyšetření, ale odměr krve a moči odmítla.

Dále policisté při kontrole zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění.

Žena je podezřelá ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu.

 

 

Pracovní úraz

MODRAVA – Včera dopoledne při kácení stromu se z dalšího odlomila vrchní část a spadla na poškozeného. 

V pondělí 12. června letošního roku policisté na Kašperskohorsku přijali oznámení o pracovním úrazu devětadvacetiletého cizince. V lesním porostu u obce Modravy prováděli muži těžbu dřeva a při porážení stromu o délce třicet metrů, tento spadl na nedaleký strom. Následkem pádu se ve výšce téměř třináct metrů odlomila horní část dalšího stromu, která spadla na muže a tento utrpěl zranění. Poškozený cizinec byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni.

O pracovním úrazu byl informován inspektorát bezpečnosti práce v Plzni. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a případ dále prověřuje.

 

 

Dvě dopravní akce

KLATOVSKO – Při dvou dopravně bezpečnostních akcích policisté zjistili pětadvacet dopravních přestupků. 

Do dvou republikových dopravně bezpečnostních akcí s názvem TISPOL se o tomto víkendu zapojili i policisté na Klatovsku.

První se uskutečnila od pátku 9. 6. v době od 21.00 do 2.00 hodin v sobotu 10. 6. 2017.

Druhá proběhla ze soboty 10. 6. v době od 21.00 do 2.00 hodin do neděle 11. 6. 2017.

Policisté se v průběhu akcí zaměřili především na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek u řidičů. V průběhu akcí pátrali i po hledaných osobách, motorových vozidlech i na další oblasti.

Do akcí bylo zapojeno celkem 40 policistů, kteří zjistili 25 dopravních přestupků a uložili blokové pokuty ve výši 12 600 Kč. Při akci byli zjištěni dva řidiči pod vlivem alkoholu.

 

 

Dva pracovní úrazy

KLATOVSKO – Včera ráno dva muži utrpěli zranění. Jeden spadl při stavbě krovu a druhému se při kácení stromu zapíchly dvě větve do krku. 

V úterý 13. června tohoto roku kolem osmé hodiny ráno přijali policisté na Klatovsku dvě oznámení o pracovních úrazech.

V katastrálním území Železná Ruda prováděl třiačtyřicetiletý muž těžbu dřeva v lesním porostu. Před osmou hodinou ráno při kácení stromu a odvětvování kmene se odlomily dvě suché větve, které se zapíchly do krku poškozeného. Poškozený muž odešel několik desítek metrů k dalšímu muži, který slabší větev odstranil a převezl zraněného k lékařskému ošetření. Poškozený byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni.

 

Před osmou hodinou ráno v Kašperských Horách došlo pádu muže z lešení při stavbě krovu na rodinném domu. Čtyřiapadesátiletý muž ze Sušicka vrtal do trámové konstrukce a spadl z výšky dvou metrů na podlahu a utrpěl zranění. Poškozený byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Podle dosavadního šetření nedošlo ani v jednom případě k cizímu zavinění.

 

Dva opilí muži

KLATOVSKO – Usnul u silnice, v krvi mu kolovalo přes dvě promile alkoholu.

 

Sušičtí policisté přijali v neděli 11. června po deváté hodině dopoledne oznámení o pohybu opilého muže na komunikaci v ulici Nádražní. Policisté se dostavili na místo a zjistili, že muž ležel na travnatém místě mezi chodníkem a silnicí a dále se pohyboval na ulici, kde ohrožoval na životě a zdraví nejen seb, ale i další účastníky provozu.

Policisté zjistili totožnost devětadvacetiletého muže z obce u Kladna. Na výzvy policistů muž nereagoval a policisté použili donucovací prostředky hmaty a chvaty. Dále se muž podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,39 promile alkoholu.

Policisté uvedené dva muže převezli do protialkoholní záchytné stanice v Plzni a jsou podezřelí ze spáchání přestupků.

 

 

-p cr-

{jcomments off}