Doprava aktuálně

Na silnicích II.-III. třídy leží  většinou souvislá vrstva ujetého sněhu. Sněžení v průběhu dnešního dne nepřinese dramatické změny, přesto je ale na místě opatrnost zejména při cestách do vyšších poloh. Kvečeru budou místy přibývat i mlhy. 

Silnice I. třídy jsou sjízdné s opatrností bez omezení.

Silničáři upravují povrchy komunikací mechanicky i chemicky, některá místa jsou ale, vzhledem k vytrvalému sněžení, stále problematická. 

 

Dopravní nehody

Dnes  prozatím nejsou hlášeny závažnější doprvní nehody na Sušicku ani Klatovsku.

Včera v Sušici

 

 

Řidič odmítl lékařské vyšetření  – v úterý 12. února 2012 ve 20.10 hodin jel 19 letý místní řidič s vozidlem zn. Peugeot po komunikaci v Sušici na ulici T.  G. Masaryka od nádraží. V křižovatce s ulicí Příkopy při projíždění levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, vjel vpravo a narazil do zábradlí. Řidič se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní  a test na užití návykových látek odmítl. Taktéž odmítl lékařské vyšetření. Ke zranění osob nedošlo. Škoda činí 11 000 Kč.

 

Platná uzavírka

Pozor na silnici II/190, v úseku Nýrsko – Všeruby, okr. Klatovy – dlouhodobá uzavírka  pro těžká nákladní vozidla, úplná uzavírka provozu na sil. II/190 Všeruby – Nýrsko pro vozidla nad 3,5t. Vozidlům BUS a IZS průjezd umožněn.

Podle ČHMÚ bude intenzita sněžení  slabá, ojediněle se mohou tvořit sněhové jazyky. 

Šťastnou cestu!

-red, zdroj: rsd, di, chmi-