5

TIP: přijďte se bát do Chudenic

Starý Czerninský zámek je jednou z dominant Chudenic a nejstarším rodovým sídlem významného českého rodu Czernínů z Chudenic, který je připomínán již ve 13. století. Starý zámek na náměstí byl z původní gotické tvrze přestavěn v 16. století renesančně a v 18. století upraven barokně.

1

 

Zámek ožívá pravidelně pro návštěvníky bohatým programem, k němuž patří denní i noční oživené prohlédky. Ty letošní byly obzvláště pestré – ožily v nich příběhy ze zámku i ze starých Chudenic (třeba ten o nepokojích zaviněných kozami) a návštěvníci se mohli potkat kromě hraběcí milosti i s takovými osobnostmi jako  Mozart, Haydn, Kvapilová, Němcová…

 

foto: JAN KUBITA

4

9a

 

{gallery}susice/2017/07_cervenec/chudenice//{/gallery}

 

 

Zámek Chudenice je otevřený  v odbě letních prázdnin od úterý do neděle od 9 do 17 hodin a kromě zajímavých prohlídek nabízí i neméně zajímavé výstavy:

do 15. 07. 2017 – vestibul starého zámku 
Výstava – Krajinná památková zóna –  “Zlatý věk obor”
Výstava v rámci programu – Krajina, Kulturní a přírodní dědictví.

 

 

do 31. 10. 2017 – Starý czerninský zámek – Muzeum J. Dobrovského
Výstava zámeckých skřítků a strašidel
Srdečně zveme malé i velké milovníky pohádek do zámeckého sklepení. Přijďte se “bát” do Chudenic … Výstava je otevřena dle otevírací doby Starého zámku a muzea.

 

plakat skritci

 

 

do 31. 10. 2017 – Starý czerninský zámek – Muzeum J. Dobrovského
RETRO PANENKY Jarmily Strakové
Srdečně zveme širokou veřejnost na unikátní výstavu – kolekci rektro panenek, kočárků a doplňků v muzejních prostorách Starého zámku. Vhodné pro školy, školky a rodinné výlety. Výstavu lze spojit s návštěvou expozice Skřítků a strašidel ve sklepení zámku.

 

panenky plakat novy

 

{jcomments off}