Hledaný muž má tuberkulózu

constantinPolicie hledá muže, který je nakažený tuberkulózou, může být kdekoliv a hrozí, že se nemoc rozšíří

 

 

Od pátku 30. června pátrají policisté po Rumunovi Constantinu Tudoreanuovi, který má tuberkulózu a měl by být v péči lékařů. Že se nemocí nakazil, potvrdila policistům Fakultní nemocnice Plzeň.

 

Muž ovšem zmizel. „Plzeňští policisté po něm ihned vyhlásili celostátní pátrání. V rámci toho pátrali nejen na území České republiky, ale i v zemi původu pacienta. Pátrání bylo rozšířeno i na všechny státy Schengenu, ale dosud nebylo úspěšné,“ konstatovala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

V případě dlouhodobého styku s pohřešovaným podle mluvčí hrozí přenos onemocnění. „47letý muž je 175 až 185 cm vysoký, má hnědé krátce střižené vlasy a hnědé oči,“ dodává Hokrová.

Jakékoliv informace o pohřešovaném muži přijmou policisté na všech služebnách nebo na bezplatné lince 158.

——-

Po pohřešovaném muži bylo dne 30. června 2017 vyhlášeno celostátní pátrání. Toho dne nám bylo oznámeno pracovníky Fakultní nemocnice Plzeň – Bory, že dle odebraného kultivačního materiálu ze dne 19. května 2017 bylo jeho vyhodnocením zjištěna kultivačně pozitivní tuberkulóza, která podléhá povinnému pobytu v nemocnici a léčbě. V případě dlouhodobého styku s nemocnou osobou hrozí přenos onemocnění. Plzeňští policisté ihned po muži vyhlásili celostátní pátrání. V rámci toho pátrali nejen na území České republiky, ale i v zemi původu pacienta. Pátrání bylo rozšířeno i na všechny státy tzv. Schengenu. Pátrání nebylo dosud úspěšné.

 

-p cr-

{jcomments off}