Vyhýbal se srně, trefil strom

srna

Vyhýbal se srně, trefil strom

KAŠPERSKOHORSKO – Řidič se s vozidlem vyhýbal srně a narazil do stromu. 

V pátek 14. července, krátce po čtvrté hodině odpolední, hodin jel devětatřicetiletý řidič z Vimperska s vozidlem tovární značky Fiat Punto po silnici II/169 ve směru od Zhůří na Svojše. Při jízdě v klesání a po projetí mírné levotočivé zatáčky, údajně reagoval na srnu, která měla vběhnout na pozemní komunikaci, kdy řidič strhl řízení vpravo a čelně narazil do stromu mimo komunikaci. Ke střetu se srnou nedošlo.

Při nehodě došlo ke zranění řidiče, který byl převezen do zdravotnického zařízení. Škoda činí 15 tisíc korun.

Policisté po prohlídce vozidla zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

 

Sjela do lesního porostu

HORAŽĎOVICKO – v sobotu 15. července , v půl jedné odpoledne, jela jednašedesátiletá řidička z Prahy s vozidlem tovární značky Škoda Fabia, po silnici III/17213 ve směru od obce Hejná na Boubín. V lesním úseku, po projetí levotočivé zatáčky s vozidlem vjela vpravo mimo komunikaci, kde havarovala. Po dopravní nehodě byli spolujezdci převezeni do nemocnice ve Strakonicích k vyšetření. Dechová zkouška byla u řidičky s negativním výsledkem.

Odhadnutá hmotná škoda 100 tisíc korun.  Policisté po prohlídce vozidla zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

 

Nehoda motorky

ŽELEZNORUDSKO – v neděli 16. července , po třetí hodině odpoledne, jel sedmadvacetiletý řidič z obce u Plzně s motocyklem Yamaha po silnici číslo II/190 od obce Špičák na Železnou Rudu. Před Železnou Rudou  při průjezdu pravotočivou zatáčkou řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy, s motocyklem dostal smyk, přejel do protisměru a havaroval v levém silničním příkopu. Motocykl se po nárazu vymrštil zpět na komunikaci, kde došlo ke střetu s jedoucím vozidlem jedoucím ve směru od Železné Rudy. 

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče motocyklu, který byl převezen do nemocnice v Klatovech a po vyšetření propuštěn.

Odhadnutá škoda činí 80 tisíc korun. Dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem.

 

Dopravní nehoda s tragickými následky

KLATOVY – Včera v dopoledních hodinách havarovala řidička, která na následky zranění po přvozu do nemocnice zemřela. Šestasedmdesátiletá žena z obce u Plzně s osobním vozidlem značky Hyundai i20 jela po komunikaci ve směru od Velkého Boru na Defurovy Lažany. Po projetí mírné pravotočivé zatáčky, na přímém úseku komunikace, řidička vjela s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde přední částí narazila do vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě žena i spolujedoucí nezletilá dívka utrpěly zranění a byly převezeny do nemocnice ve Strakonicích, kde řidička ve večerních hodinách zemřela. Vzhledem ke zranění řidičky nebyla provedena dechová zkouška a byl vyžádán odběr krve. U zemřelé ženy byla nařízena soudní pitva.

Policie příčinu a okolnosti dopravní nehody dále šetří.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

 

Násilník skončil v cele

SUŠICKO – policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali v pondělí 17. července oznámení o vyhrožování. Třicet minut po dvacáté hodině, v objektu nacházejícím se v obci u Sušice, pětačtyřicetiletý muž z Plzně vyhrožoval újmou na zdraví čtyřiatřicetiletému muži. Nejdříve jej fyzicky napadl a vyhrožoval, poté jej ohrožoval kuchyňským nožem.

Podezřelého muže policisté krátce po jednadvacáté hodině zadrželi a převezli do policejní cely. V úterý byl muž převezen na oddělení, kde byly provedeny neodkladné úkony. Muž ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování.

 

Nález nádob s neznámou látkou

SUŠICKO – policisté na Klatovsku přijali v neděli 16. července ve večerních hodinách oznámení o nálezu většího množství odpadu v lesním porostu nedaleko obce Albrechtice na Sušicku. Na místo černé skládky vyjeli policisté, hasiči, zástupce odboru životního prostředí z Městského úřadu v Sušici a speciální chemická laboratoř hasičského záchranného sboru. V lesním porostu nedaleko pozemní komunikace byly pohozeny různé nádoby s dosud nezjištěnými látkami.

V pondělí policisté z oddělení obecné kriminality, odboru kriminalistické techniky a expertiz i hasiči na místě zajistili vzorky různých chemikálií ke zkoumání. Byla přivolána firma, která nalezené předměty a látky převzala k likvidaci.

Policie dále prověřuje, o jaké chemické látky se jedná a provádí další šetření.

 

 

– p cr-

{jcomments off}