Krimi zprávy: nehoda cyklistky, zpronevěra, vloupání

Cyklistka pod vlivem havarovala

SUŠICKO – Žena na jízdním kole vyjela mimo komunikaci, kde havarovala. Měla pozitivní dechovou zkoušku. 

     V pondělí 31. července tohoto roku jela pětačtyřicetiletá žena z obce na Kolínsku na jízdním kole po komunikaci od obce Filipova Huť směrem na Horskou Kvildu. V 18.15 hodin projížděla pravotočivou zatáčku v klesání, nezvládla řízení jízdního kola, vjela vlevo mimo komunikaci a havarovala. Žena při dopravní nehodě utrpěla lehké zranění a podrobila se dechové zkoušce, kdy bylo přístrojem naměřeno 0,30 promile alkoholu. Škoda na jízdním kole činí 1 000 korun.

 

Za zpronevěru 23 tisíc až na dva roky za mříže

KLATOVSKO – Muž použil tržbu pro vlastní potřebu. Škoda dosahuje třiadvacet tisíc korun. 

      Policisté z oddělení hospodářské kriminality ukončili prověřování případu zpronevěry. Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání šestatřicetiletý muž z Horažďovicka, který byl obviněn z přečinu zpronevěra.

Muž jako osoba výdělečně činná ve své provozovně v Sušici, na základě smlouvy o obstarávání služeb s poškozenou společností, obsluhoval terminál. Na tomto terminálu dobíjel kredity do mobilních telefonů, zprostředkovával příjem sázek a prodej losů, ale v době od května 2016 do února 2017 si finanční prostředky nechával pro vlastní potřebu. Muž si tak přisvojil cizí věc, která mu byla svěřena a způsobil na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou.

Podle trestního zákoníku může být potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

Vloupání do stavebních buněk

ŽELEZNORUDSKO – Pachatel odcizil různé nářadí a způsobil škodu za 234 tisíc korun. 

      Policisté na obvodním oddělení v Železné Rudě přijali ve čtvrtek oznámení o vloupání do dvou stavebních buněk. Neznámý pachatel v noci z 26. na 27. července tohoto roku vnikl nedaleko obce Prášily do dvou stavebních buněk. Pachatel odcizil tři bourací kladiva, příklepové vrtačky, elektrocentrálu, okružní pilu, kalové čerpadlo, motorovou pilu, kufr s nářadím, různá příslušenství k nářadí a další ruční i elektrické náčiní. Poškozené společnosti vznikla škoda za 234 tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

——

Plzeňský kraj

Zameškal 714 vyučovacích hodin, matce hrozí až pět let vězení

PLZEŇ – v době od 10. září 2016 do 20. července 2017 umožnila 37letá žena vést zahálčivý život vlastnímu 15letému synovi, žáku 9. třídy základní školy v Plzni. V tomto období matka řádně nezajišťovala jeho povinnou školní docházku a tak zameškal 714 vyučovacích hodin. Takového jednání se žena dopustila i přes to, že již byla v loňském roce úřadem uznána vinnou ze spáchání přestupku proti školskému zákonu a potrestána. Plzeňští kriminalisté ženu obvinili ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte. Teď jí v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, neboť se takového jednání dopustila opakovaně.

 

 Včerejší znásilnění u CAN si žena vymyslela

Těžce opilá žena zneužila policii i záchranáře

 V noci na dnešek kolem půlnoci zasahovali policisté a záchranáři u Centrálního autobusového nádraží v Plzni, kam byli voláni k případu znásilnění. Napadená a znásilněná měla být údajně mladá žena, která se má v okolí autobusového nádraží pohybovat často.
     Policisty i záchranáře však po příjezdu na místo čekalo překvapení. Oznamovatelka byla nejen silně podnapilá, ale pečlivém prozkoumání místa a prověření dalších okolností hlášeného znásilnění se nakonec ukázalo, že si žena celé napadení vymyslela.
     “Prověřovali jsme u CAN oznámení fyzického napadení ženy. Na místě policisté zjistili, že k události nedošlo a oznamovatelka při orientační dechové zkoušce nadýchala víc než tři promile,” uvedla tisková mluvčí policie.

– p cr, krimiplzen-

{jcomments off}