Alkohol a drogy za volantem

Alkohol a drogy za volantem – 3× řidičky

 

SUŠICKO – Policisté kontrolovali ženu, která měla dechovou zkoušku pozitivní. 

V obci Volšovy policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali 9. srpna letošního roku řidičku vozidla, která před půl šestou řídila Š Fabia. Čtyřiapadesátiletá žena ze Sušice jela autem s károu směrem od Sušice na Františkovu Ves. Žena se podrobila dechové zkoušce, která byla s výsledkem měření 0,71 a  opakovaně 0,72 promile alkoholu. Žena přiznala, že v dopoledních hodinách popíjela alkohol. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a je podezřelá ze spáchání přestupku.

 

DOMAŽLICKO – Řidička s vozidlem vjela do protisměru a došlo ke střetu s traktorem. Nadýchala 1,43 promile alkoholu. 

S vozidlem tovární značky Renault Megane jela ve čtvrtek 10. srpna tohoto roku šedesátiletá žena z obce na Domažlicku. Řidička patnáct minut po desáté hodině dopoledne na komunikaci III. třídy číslo 1853  před obcí Staňkov přejela s vozidlem částečně do protisměru, kde došlo k bočnímu střetu s protijedoucím traktorem. Osobní vozidlo bylo po střetu odraženo částečně vpravo mimo komunikaci. Žena se na výzvu policistů podrobila dechové zkoušce, kdy bylo naměřeno 1,31 a opakovaně 1,43 promile alkoholu.

Žena souhlasila s lékařským vyšetřením i odběrem krve a byla převezena do zdravotnického zařízení v Domažlicích.

Odhadnutá hmotná škoda činí 20 tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

KLATOVSKO – Žena měla pozitivní test -policisté ženu kontrolovali včera ve večerních hodinách a měla test pozitivní na psychotropní látky. 

Ve středu 9. srpna tohoto roku jela dvaadvacetiletá žena ze Stodska s osobním vozidlem od obce Týnec na Javor. Policisté z obvodního oddělení v Nýrsku řidičku zastavili deset minut po dvaadvacáté hodině. Žena se podrobila dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem a testu, zda není ovlivněna omamnou nebo psychotropní látkou – ten byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde se podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.

Žena je podezřelá ze spáchání přestupku.

 

– p cr –

{jcomments off}