Zákaz vstupu do lesů NP – bouřka poškodila porosty

Žádost o zákazu vstupu do vybraných částí lesů na území NP Šumava

 

Správa Národního parku Šumava dnes (21.8. 2017) požádala příslušné obce s rozšířenou působností, konkrétně Prachatice a Český Krumlov, o vydání zákazu vstupu do vybraných lesních porostů, v oblasti Stožce a Nové Pece, které byly poškozeny páteční bouřkou.

 

Zákazy vstupu se týkají čtyř konkrétních turistických tras s různou dobou uzavření:

 

Do 27.8.2017: Lesní cesta Spálená, Cesta Geometrů.

Do 3.9.2017: Lesní cesta Ježová, Kalamitní svážnice, LC Trojmezná od Policejní chaty, Stoličná cesta.

Do 31.10.2017: Medvědí stezka, Hraniční stezka

 

Mimo tyto trasy jsme požádali o zákaz vstupu do lesních porostů podél všech tras v oblasti mezi Stožcem a Novou Pecí a části stezek v okolí Český Žlebů. (viz. přiložené mapy).

K oblíbeným turistickým cílům jako například na Plešné jezero, podél Schwarzenberského kanálu, nebo například ke Stožecké kapli se ale turisté s opatrností dostanou a to ve chvíli, kdy se nám je podaří zpřístupnit. Odstraňování popadaných stromů na turistických trasách stále probíhá a ještě několik dnů potrvá.

omezeni1

 

 

omezeni2

Aktuální informace naleznete buď na internetových stránkách www.npsumava.cz nebo na facebooku NP Šumava, případně na informačním centru ve Stožci.

Kontakty:

Telefon: 388 335 014, 731 530 466
E-mail: isstozec@npsumava.cz

 

Omlouváme se za toto omezení, ale bylo nutné především z důvodu bezpečnosti samotných návštěvníků, jelikož lesní porosty v této oblasti jsou velmi nestabilní a stále hrozí pád stromů a jejich částí.

 

– tz nps-

{jcomments off}