policie nove

Zraněná parašutistka, smrtelné zranění bez cizího zavinění

policie

Zraněná parašutistka

 

KLATOVY – Včera dopoledne se při seskoku padákem zranila třicetiletá cizinka. Žena byla letecky transportována do nemocnice v Plzni. 

 

 V úterý 22. srpna  po desáté hodině dopoledne přijali policisté a zdravotníci oznámení o zranění parašutistky. Na letištní ploše u obce Chaloupky u Klatov se při se skoku padákem zranila třicetiletá cizinka, která nezvládla přistávací manévr.

 

Na místo vyjeli policisté i zdravotníci a byla přivolána letecká záchranná služba a žena byla transportována do nemocnice v Plzni. Žena se podrobila dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem.

 

———-

Tržby se nechtěl vzdát

 

ŽELEZNORUDSKO – Muž si ponechal tržbu z obchodu a odešel. Po několika hodinách jej policisté zadrželi. 

 

Policisté na obvodním oddělení v Železné Rudě přijali v neděli 20. srpna  ve večerních hodinách oznámení, že muž si ponechal tržbu z obchodu. Čtyřiadvacetiletý muž pracoval v obchodě jako obsluha a před koncem pracovní doby odešel i s tržbou. Policisté po podezřelém intenzivně pátrali a zadrželi jej v ranních hodinách na vlakovém nádraží. Muž nestačil utratit odcizenou finanční hotovost ve výši 20 576 Kč.

Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž převzal sdělení podezření z přečinu zpronevěra. Dále bylo zjištěno, že muž se v posledních třech letech dopouštěl i majetkové trestné činnosti. Po provedení úkonů byl muž propuštěn.

 

———-

 

Neoprávněné použití platební karty

 

SUŠICEV pondělí pachatel pomocí cizí platební karty, u které byl přiložen PIN kód, vybral finanční hotovost.

 

        Na obvodním oddělení v Sušici přijali policisté v pondělí oznámení o ztrátě peněženky, kterou ztratila žena při nákupu v obchodě v Sušici na ulici Hrádecké. Uvnitř peněženky měla žena osobní doklady, finanční hotovost, další doklady a platební kartu peněžního ústavu, včetně PIN kódu. Neznámý pachatel pomocí platební karty provedl neoprávněný výběr ve výši osm tisíc korun.

 

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

———-

 

 

Odložení případu

 

KLATOVSKO – V rámci prověřování smrtelného zranění muže při kácení stromů bylo zjištěno, že se nejednalo o trestný čin. 

 

      Policisté z oddělení obecné kriminality odložili trestní věc, kdy se jednalo o podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

 

       Dne 3. května 2017 šestatřicetiletý muž z Klatovska, v lesním porostu u obce Chudenín, prováděl těžbu dřeva. Kolem patnácté hodiny při kácení stromu se jeho pádem odlomila větev ze sousedního stromu, která spadla na muže a způsobila mu zranění. Na místo byli přivoláni zdravotníci, ale muž na následky zranění zemřel a byla u něho nařízena soudní pitva.

 

Policisté si v rámci objasnění smrtelného zranění muže vyžádali odborná vyjádření z oborů zdravotnictví a toxikologie. Z uvedených důvodů je zřejmé, že nebyly zjištěny okolnosti, které by opravňovaly zahájit trestní stíhání osoby, nejedná se o trestný čin a věc byla odložena.

 

 

———-

 

Pachatel na místě zadržen

KAŠPERSKOHORSKO – Muž kradl v chalupě různé věci v sobotu dopoledne. Dále pokračoval v předávání pervitinu dalším osobám. 

 

       Od komisaře z oddělení obecné kriminality převzal 32letý muž z Plzně usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinu krádež a porušování domovní svobody. Dále bylo muži rozšířeno další trestní stíhání z pokračujícího zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, které mu bylo předáno v červnu.

 

Dále byl obviněn i z přečinu ohrožení výchovy dítěte, kdy po několik měsíců umožnil pobyt mladistvé dívce, i když věděl, že je umístěna v diagnostickém ústavu a této bezúplatně poskytoval pervitin.

 

     V sobotu 19. srpna po osmé hodině ráno vnikl do rekreační chalupy v obci Strašín, kde rozbil skleněnou výplň v okně a uvnitř prostory prohledal. Pachatel odcizil vzduchovou pušku, obraz, bižuterii a toaletní tašku. Poté odešel do chatky, která je vzdálená přibližně jeden kilometr od obce a vrátil se zpět. Z chalupy vynesl spací pytle, různý nábytek, alkoholické nápoje, potraviny, skládacího létajícího draka a další věci v hodnotě deset tisíc korun. Byl na místě přistižen policisty z obvodního oddělení a třicet minut po desáté hodině zadržen.

 

Muž v době od 11. do 13. června letošního roku u obce Petrovice u Sušice vnikl do neuzamčené kůlny na neoploceném pozemku u rekreační chalupy a odcizil motocykl značky Jawa 250. Pachatel motocykl nabídl na internetu a prodal zájemci za částku osm tisíc korun a tento byl zjištěn na Příbramsku a poškozenému majiteli byl vrácen.

Policisté dále zjistili, že muž byl v posledních třech letech za přečin krádeže odsouzen trestním příkazem Okresním soudem v Klatovech v říjnu 2015 k odnětí svobody a  v květnu 2017 k trestu obecně prospěšných prací.

Muž byl převezen do policejní cely a následně byl obviněn z uvedených trestných činů. Na základě příkazu soudu byl muž vzat do vazby.

 

———-

 

 

Výtržnictví

SUŠICE – Muž řádil v baru. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření. 

Policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali  ve druhé polovině července oznámení o slovním a fyzickém napadání. Na ulici T.G. Masaryka před třiadvacátou hodinou v restauraci i v jejím okolí pětadvacetiletý místní muž slovně a fyzicky napadl hosty i personál. Dále na venkovní terase rozházel odpadky, odcizil dochucovací sety a obsluhujícímu muži roztrhal sako. Policisté vyjeli na místo a muž na opakované výzvy nereagoval, choval se arogantně a musely být policisty použity donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta. Následně byl muž převezen do policejní cely. Po provedení úkonů byl propuštěn. Muž svým jednáním způsobil hmotnou škodu ve výši 1 500 Kč, také se odmítl podrobit dechové zkoušce.

Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu výtržnictví.

– p cr –

{jcomments off}