policie nove

Z klukoviny může být pořádný malér

Krimi  zprávy z regionu

 

 

Z klukoviny může být problém

KLATOVSKO – Dva chlapci házeli na plachty projíždějících kamionů úlomky cihel a trefili i osobní vozidlo. 

Policisté na Klatovsku přijali 14. srpna oznámení o poškození vozidla. V obci u Švihova kolem patnácté hodiny dva nezletilí chlapci házeli u silniční komunikace na projíždějící kamiony, které mají zakrytý nákladový prostor plachtou, malé části cihel a kameny. Při tomto jednání nedopatřením zasáhli čelní sklo projíždějící vozidla značky Fiat Ducato, s nímž jel cizinec ve směru od Plzně na Klatovy. Při zasažení došlo k poškození čelního skla a výše škody činí dvacet tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání činu jinak trestného poškození cizí věci spáchaného formou spolupachatelství.

 

———————–

Do čtyřiadvaceti hodin od zadržení byla cizinka odsouzena

KLATOVSKO – Cizinka kradla na Klatovsku a druhý den byla zadržena nedaleko Plzně. Včera byla podle trestního příkazu odsouzena. 

Policisté na obvodním oddělení v Nýrsku přijali oznámení o vniknutí do rodinného domu v obci u Dlažova a odcizení dámského oblečení a doplňků.

V úterý 22. srpna policisté zařazení na Plzni-venkově u dálnice D5 na přivaděči komunikací I. třídy číslo 27 a křižovatky silnice II. třídy číslo 180 zjistili ženu, která se po šestnácté hodině pohybovala v blízkosti komunikace. Při ověření její totožnosti zjistili, že sedmačtyřicetiletá cizinka je vedena jako osoba v pátrání. Policisté ženu v 16.30 hodin zadrželi a převezli na policejní služebnu.

Dále policisté zjistili, že věci jenž měla žena při sobě pochází z trestné činnosti. V nedělních večerních hodinách žena v obci nalezla uschovaný klíč na verandě rodinného domu pod popelníkem, který použila k odemknutí dveří a vnikla do vnitřních prostor. V domě zůstala, vypila ovocnou šťávu a ze skříně si vzala dámské oblečení, kabelku a obuv v hodnotě 3 250 Kč. Žena se pohybovala i po zahradě a po návratu majitele dům opustila a nastoupila na zastávce do autobusu, který jel do Klatov, kdy za jízdu nezaplatila a po zastavení autobusu utekla.

Ve středu 23. srpna ve zkráceném přípravném řízení cizinka převzala sdělení podezření z přečinů krádež a porušování domovní svobody. Podezřelá žena byla předvedena k Okresnímu soudu v Klatovech, kdy převzala obviněná trestní příkaz a následně byla propuštěna.

———————–

Osoba v celostátním pátrání

HORAŽĎOVICE – Policisté vypátrali cizince, na kterého byl vydán příkaz k zatčení. 

Dne 24. srpna v 21:05 hodin policisté Obvodního oddělení Horažďovice při výkonu služby v Horažďovicích vypátrali v ulici Tyršova osobu v celostátním pátrání. Na osmatřicetiletého cizince vydal Okresní soud Plzeň jih příkaz k zatčení pro spáchání násilné trestné činnosti. Policisté muže zatkli a umístili do policejní cely. Ještě téhož dne byl eskortován k plzeňskému soudu.

 

———————–

Řidič s osobním vozidlem naboural do jiného automobilu

KOLINEC – Policisté zjistili, že je muž opilý a navíc má platný zákaz řízení všech motorových vozidel. 

Dne 24. srpna v 21:30 hodin došlo na účelové komunikaci v obci Kolinec k dopravní nehodě. Sedmadvacetiletý řidič z Kolince jel s osobním vozidlem tovární značky Peugeot 306 po pozemní komunikaci z obce Malonice přes obec Jindřichovice do obce Kolinec. Při odbočování z hlavní silnice na účelovou komunikaci k bytovému domu nezvládl řízení vozidla, přejel do protisměru a levou přední částí svého vozu naboural do levé přední části osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia. Škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na 30 tisíc korun.

Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Odborné měření bylo s pozitivním výsledkem 0,68 promile alkoholu v krvi. Dále muži zákona z policejních evidencí zjistili, že řidič má platný zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny řidičského oprávnění, a to od prosince 2016 do prosince 2018. Dopravní policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

———————–

Muž zpronevěřil peníze určené na výplaty výher zákazníkům

SUŠICE – V baru si přisvojil jednatřicet tisíc korun a použil je pro vlastní potřebu. 

Policisté Obvodního oddělení Sušice 23. srpna sdělili třiadvacetiletému muži z Klatov podezření ze spáchání trestného činu zpronevěra. Protiprávního jednání se mladý muž dopustil v době od března do července 2017, kdy si jako barman v baru v Sušici neoprávněně přisvojil z jemu svěřených peněz určených na výplaty výher zákazníkům hrajícím automaty finanční částku v celkově výši 31 tisíc korun. Tyto prostředky pak použil pro vlastní potřebu. Sušičtí policisté ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. Od soudu pak podezřelý může odejít až s dvouletým trestem odnětí svobody.

 

-p cr –

{jcomments off}