Nejkrásnější turistické nádraží u sousedů – je blízko!

hranicni nadrazi bayerisch eisenstein zelezna ruda-alzbetin

Přírodní park Bavorský les vyhrál s hraničním nádražím v Bayerisch Eisensteinu titul „Nádraží roku 2017“

 

Hraniční nádraží Bayerisch Eisenstein / Železná Ruda-Alžbětín

,,Nádraží roku 2017“

 

Nejkrásnější turistické nádraží v Německu

 

V Přírodním parku Bavorský les panuje veliká radost: hraniční nádraží v Bayerisch Eisensteinu se stalo „Nádražím roku 2017″. Bylo označeno jako nejkrásnější turistické vlakové nádraží v celém Německu.

 

Po testovací prohlídce mezi 5400 vlakových nádraží v celém Německu oznámila nezávislá porota své hodnocení: „ Hlavní nádraží Lutherstadt Wittenberg a Hraniční nádraží v Bayerisch Eisensteinu v Bavorském lese vyhrávají titul „Nádraží roku 2017″.” Již po 14. v řadě společnost „Allianz pro Schiene” oceňuje tímto titulem nejkrásnějšího vlakového nádraží Německa.

 

Tehdejší hraniční nádraží bylo postaveno v letech 1872 až 1877 mezi Bavorským královstvím a Rakousko-Uherskem. Kdysi během studené války rozděleno železnou oponu, dnes opět spojené živou evropskou kulturou Německa a České republiky.

 

Svět přírodního parku na německo-českém hraničním nádraží Bayerisch Eisenstein se již od roku 2001 věnuje přeshraniční spolupráci. Jsou zde reprezentovány dva národní parky (Bavorský les a Šumava), Přírodní park Bavorský les a Chráněná krajinná oblast Šumava, které spolu dohromady tvoří „zelenou střechu” Evropy. Také se zde nachází Evropské centrum netopýrů, lyžařské muzeum, interaktivní výstava o Králi Javoru, expozice o historii stavby železnice, modelová železnice a historická restaurace. Všechny výstavy na hraničním nádraží mají bezbariérový přístup.

 

Hraniční nádraží Bayerisch Eisenstein /Železná Ruda-Alžbětín slaví v neděli 15. 10. 2017 toto ocenění a zároveň jubileum 140 let své existence. Nádraží je otevřeno od 9.30 do 16.30 hod. vždy od středy do neděle; denně otevřeno o prázdninách v Bavorsku a v červenci až v září.

Další info najdete ZDE

 

-nbwp zwiesel-

{jcomments off}