Klaunova zpověď na Mouřenci

Na Mouřenci u Annína zazní písně Petra Nováka. Od smrti zpěváka a skladatele uplynulo dvacet let.

 

ANNÍN – Vzpomínkou na zpěváka a skladatele Petra Nováka pokračuje o víkendu pestrý letní program v šumavském kostele na Mouřenci u Annína. Petr Novák zemřel před 20 lety. Pětice muzikantů se letos rozhodla uctít jeho památku koncerty v českých kostelech a sálech. Koncert s názvem Klaunova zpověď začíná na Mouřenci v sobotu 2. září v 16 hodin.

 

Součástí vzpomínkových koncertů je 18 Novákových skladeb v akustických a jiných hudebních úpravách. Zazní známé písně jako Náhrobní kámen nebo Povídej, ale i méně známé skladby, např.  Sám a sám, Trápí nás nebo Zbláznění.

 

„Objevujeme písničky, které nejsou ani pro nás tak moc známé a snažíme se je nově aranžovat, obnovit a představit,“ říká kytarista, zpěvák a kapelník Luboš Muchna.

„Naše kapela Petr Novák Forever není žádný revival. Nechceme Petra Nováka kopírovat. Nezpíváme jako Petr Novák. Chceme jen lidem ty písničky připomenout. Nabízíme posluchačům naprostý průřez Novákovou tvorbou,“ dodává klávesista a zpěvák Jiří Bláha.

 

2.9. novak mourenec

 

Vstupenky na koncert budou k dostání hodinu před koncertem (tedy od 15 hodin) přímo na Mouřenci. Jednotné vstupenky (nečíslované sezení) budou za 100 korun. „Na koncert dorazí i desítky členů fanklubu Petra Nováka, kteří mají ve stejném termínu sraz v annínském autokempu. Možná se můžeme těšit i na nějaké překvapení,“ říká Lukáš Milota z pořádajícího spolku Přátelé Mouřence.

 

——————–

Během dalších zářijových víkendů pozve Mouřenec na koncert sboru Touch of Gospel (10. září od 17 hodin), závěrečnou poutní česko-německou mši (16.9. ve 14 hodin) nebo koncert plzeňské skupiny Quo Vadis (16. září od 17 hodin).

 

{jcomments off}