Kašperské Hory za dob Karla IV.

Šumavské Kašperské Hory v dobách Karla IV. – městské slavnosti v půvabném šumavském městečku byly včera večer ukončeny velkolepým ohňostrojem.

 

img 5326.

 

Bohatý program provázel návštěvníky Kašperských Hor  v pátek a v sobotu (8. a 9. září). Páteční podvečer patřil dobové hudbě a tanci, divadlu, samozřejmě rytířům a tradičně také ohňové show. Nechyběl jarmark, dobré jídlo a pití, zábava jak se patří, ‘posazená’ do doby Karla IV. To vše v očekávání příjezdu vzácné návštěvy pražského purkrabího Hynka Berky z Dubé a místního bohatého měšťana Johana Chugnera, který se do historie města zapsal zásluhou o  výzdobu presbyteria nejstaršího místního kostela,  kostela  sv. Mikuláše. Oba hosté byli doprovázeni slavnostním dobovým průvodem.

 

dsc01941

imgp5247

Páteční zábavu, ani sobotní pestrý program (ano, nechyběla ani poprava…) si nenechaly ujít stovky návštěvníků. Někteří se do města na historické slavnosti vracejí opakovaně, protože Kašperské Hory samotné dodávají historickým slavnostem ten správný, neopakovatelný ráz.

 

Na přípravách a organizaci  městských slavností strávily desítky hodin nejen pracovnice Městského kulturního a informačního střediska ale velkou měrou se podíleli i další, bez jejichž pomoci by to nešlo – technické služby města, dobrovolní hasiči, externí spolupracovníci a další. VŠEM patří, za výborně sestavený program, provozní zajištění a celkově  profesionálně odvedenou práci, poděkování a pochvala – od samotných návštěvníků slavností jich zaznívaly desítky. A díky patří samozřejmě i návštěvníkům, kteří se neváhali vydat společně s nimi  zpět do historie, do doby Karla IV. …

 

Za rok, při dalším ročníku historických slavností, na shledanou!

-as-

 

Foto ze sobotního dne slavností: Jiří Pavlovič

{gallery}susice/2017/09_zari/kh_slavnosti_sobota/{/gallery}

 

 

Foto ohňostroj: Andrea Staňková

{gallery}susice/2017/09_zari/kopie_male_fb/{/gallery}

 

{jcomments off}