Textilní obrazy a prostor pro spánek

Nová sušická galerie SIRKUS, v prostorách rekonstruovaného kina, hostí letošní druhou výstavu, tématicky zaměřenou na spánek. Ne jen spánek jako takový, ale především chvíle které člověk prožívá a rituály které provozuje těsně před usnutím, inspirovaly umělce k vytvoření děl. Ať už jsou to textilní obrazy, fotografie, videoprojekce nebo prostorové útvary.

 

img 4576

 

 

Na nevšední výstavě najdete dílo Michala Pěchoučka, výtvarníka a pedagoga a divadelního režiséra, fotografické cykly Kristýny Erbenové a surrealistické skupiny Lenka Vítková – Pavel Havrda, Sláva Sobotovičová, Kateřina Zochová, Blanka Švédová.

 

img 4563

 

Na foto zleva: Kristýna Erbenová, Sarah Sofia Huikari (kurátorka a  PR manager SIRKUS) a Lenka Vítková.

 

Výstavu “že čas je jít spát…” zahájila vernisáž v sobotu 2. února za pířomnosti některých z vystavujících autorů, hudebního doprovodu a hostů.

img 4545

Nová galerie SIRKUS  dává prostor nejen regionálním umělcům, ale chce veřejnosti přiblížit i autory vysoce nadregionálního věhlasu a možná (neprávem) méně vnímané a známé formy uměleckého projevu. Výstava v galerii SIRKUS potrvá až do 2. března, navštívit ji můžete ve všední dny 8-17 hod. a  v sobotu 14-20 hod.
(pn, foto as)