Likvidace polomů uzavřela trasy v parku

Likvidace polomů po srpnové bouřce si vyžádala opětovné uzavření některých turistických tras

 

Od pondělí 2. října platí zákaz vstupu na vybrané turistické trasy v okolí Schwarzenberského kanálu na Stožecku. Důvodem je likvidace následků bouře, která se touto oblastí přehnala na konci srpna.

 

 

uzavírky stozec rijen

Nechtěli jsme narušit závěr turistické sezóny více, než bylo nutné a tak jsme naplánovali zpracování a odvoz polomového dříví ve zvýšené míře až na začátek října,“ vysvětluje mluvčí Národního parku Šumava Jan Dvořák.

 

Je potřeba zpracovat a odvést více než 50 tisíc kubíků dřeva, ideálně do doby, než cesty zapadají sněhem. To s sebou přináší velmi intenzivní provoz na některých turistických trasách, kudy budou kamiony odvážet dřevo,“ doplňuje náměstek ředitele Správy Národního parku Šumava Jan Kozel.

 

 

Z důvodu bezpečnosti jsou proto až do konce letošního roku uzavřeny turistické cesty:

 

Jelení Vrchy – Raškov

Rosenauerova kaplička – Jezerní smyk – Falešný metr – U buku – Říjiště

Říjiště – Chornice

Jelení Vrchy –Smolná Pec (Medvědí cesta)

 

 

Až do konce října stále platí uzavírka Medvědí stezky a Hraniční stezky a také vstup do lesních porostů mimo značené cesty.

 

Omlouváme se za tato omezení, která jsou nutná především z důvodu bezpečnosti samotných návštěvníků a žádáme všechny, aby je respektovali.

 

Aktuální informace jsou dostupné také na internetových stránkách www.npsumava.cz nebo na facebooku NP Šumava, případně na informačním centru ve Stožci.

Kontakty:

Telefon: 388 335 014, 731 530 466, e-mail: isstozec@npsumava.cz

 

-tz nps-

{jcomments off}