Policie Modrava v sušické nemocnici

Policie Modrava – seriál TV Nova, 2.řada 4.a 5. díl. Sledovanost v průměru přesahuje 1.600.000 diváků. Místo děje: Nemocnice Sušice.

 

uvod

 

Do děje dvou zářijových dílů nejsledovanějšího seriálu současnosti, kterým je novácká Policie Modrava se výrazně promítla sušická nemocnice. Ve 4.díle zde po úraze zemřel David Pospíšil, který hrál v seriálu náčelníka Horské služby, v to následujícím byla zavražděna zdravotní sestra, která v sušické nemocnici pracovala. V sušickém zdravotnickém zařízení se natáčelo v srpnu minulého roku.

 

Štáb Televize Nova za natáčení neplatil žádný nájem. Taková byla dohoda. Seriál podpoří dobré jméno naší nemocnice,“ uvedl tiskový mluvčí nemocnice Pavel Pechoušek. Aby se natáčení v nemocnici odehrálo bez problémů, měla na starost hlavní sestra sušické nemocnice Martina Kolářová. Tehdejší dny pro ni bylo velkou pracovní zkouškou. Termín kdy byl štáb TV Nova v nemocnici, začínal 19.srpnem a ona sem nastoupila necelé tři týdny předtím, 1.srpna téhož roku. Bylo potřeba zajistit spoustu věcí počínaje technickým zajištěním přes vytvoření zázemí pro herce, zajištění komparsu z řad zaměstnanců, oblečením herců,“ jmenuje. Herečka, která hrála v seriálu hlavní sestru je velice drobné postavy. Sice nebyl problém pro ni bílou uniformu sehnat, ale určitě to není standardní velikost,“ vzpomíná.

 

Vše samozřejmě organizovala s ohledem na to, aby natáčení nemělo žádný nebo jen minimální zásah do běžného provozu nemocnice. Štáb televize Nova se nejvíce pohyboval na oddělení následné péče a na chirurgickém oddělení.

 

david pospisil f53b62d1

Největší zážitek pro sušické sestřičky byl moment, když se na place objevil David Pospíšil. Podle scénáře musel být hospitalizovaný kvůli pádu do rokle. Pro sádrování byl v nemocnici vyčleněný pracovník, aby nedošlo ke zbytečnému blokování chirurgické ambulance „Zajišťovali jsme přiložení sádry po jeho filmovém pádu. Na ambulanci tehdy přišel v županu a slunečních brýlích. Byl velmi milý, s personálem si rád povídal,“ uvedla Martina Kolářová. Zajímavou perličkou bylo, když jsme při rozhovoru zjistili, že sám neví, který herec ho do seriálu nadaboval,“ doplnila.

 

Martina Kolářová v těchto týdnech sleduje seriál Policie Modrava s celou rodinou. Podle jejího názoru se v tom dobrém smyslu zcela vymyká kriminálním příběhům, které se dnes natáčí a jsou plné násilí a krve. „Proto je tak oblíbená. Výborně herecky obsazený seriál, jehož výsledný efekt ještě umocňuje nádherná šumavská příroda. Určitě mě také láká, když se můžu podívat jak seriál jehož natáčení jsem viděla v přímém přenose dopadl,“ uzavírá.

 

Prostředí sušické nemocnice je pro filmaře atraktivní. Například letos v červenci zde režisér Tomáš Bařina natáčel pro Českou televizi detektivní seriál s názvem Vzteklina, vysílat se bude v lednu příštího roku.

 

-tz-

{jcomments off}