Den seniorů zaměřený na zdraví

1 4

 

Zdravotníci sušické nemocnice vyšetřili seniory přímo na náměstí

 

Skupina zdravotníků Nemocnice Sušice v čele s primářem Interního oddělení Ondřejem Benešem se ve středu zúčastnila Dne seniorů, který pro dříve narozené ze Sušice a okolí zorganizovala Oblastní charita Sušice. Sušická nemocnice měla na náměstí stan, ve kterém zdravotní sestřičky příchozím seniorům měřili tlak, EKG nebo prováděly glykemická vyšetření, při kterém se vyšetřuje množství cukru v krvi. Během dopoledne do stanu dorazilo více než 150 seniorů. „Jedná se o přínosnou preventivní akci, kdy se snažíme pomáhat lidem přímo v terénu. Provedenými vyšetřeními  jsme nezjistili  žádné výraznější zdravotní vady. V několika případech jsme samozřejmě doporučili další vyšetření v naší nemocnici,“ uvedl primář Beneš.

1 1  1 3

 

Vyšetření elektrokardiografem absolvovala například Marie Nová z Kašperských Hor. Díky tomu zjistila, že její srdce je v pořádku a nemusí mít obavu. „S věkem začíná mít člověk obavy o svoje zdraví. Přijela jsem do Sušice a byla ráda, že jsem nemusela trávit čas v čekárně. Jsem ráda, že tato akce existuje,“ uvedla Marie Nová. Jejímu manželovi Jaroslavovi, ale primář Beneš doporučil další návštěvu lékaře. „Vím, že mám problém s cukrem, ale dnes jsem jeho množství v krvi výrazně zvýšené,“ uvedl Jaroslav Nový. Každý z ošetřených seniorů dostal malý dárek na památku.

 

 

1 2

 

 

Seniorský den má v Sušici dlouholetou tradici, v organizaci se vždy po roce střídá Oblastní charita Sušice nebo Sociální služby města Sušice. Na náměstí stálo zhruba 15 informačních stánků. Návštěvníci se u nich mohli dozvědět důležité informace o široké paletě sociálních služeb, které jim jsou v Sušici nabízeny, prohlédli si různé zdravotní a kompenzační pomůcky, získali od firem vzorky zdarma a především se dozvěděli veškeré informace o sociálních systému i sociálních dávkách. Pro návštěvníky byl připravený bohatý program, kterým provázel moderátor Radek Nakládal a zahrála skupina Kůrovci, vystoupily děti z Mateřské školy Smetanova a Základní školy T.G.M. Den pro seniory se bude 10.10. 2017 konat i v Kašperských Horách.

 

{gallery}susice/2017/10_rijen/den_senioru_2017/{/gallery}

 

-tz nsp-

{jcomments off}