‘Z jedné palety’ vystavuje 18+1 autor

1 8

 

 

V Sušici začala výstava obrazů s názvem “Z jedné palety”

 

V sušickém Muzeu Šumavy začala v úterý 3. října výstava obrazů s názvem „Z jedné palety“ zdejší malířky Olgy Hrachové a jejích osmnácti žáků.

Těm je od sedmi do osmdesáti let. Je zde k vidění více než padesátka obrazů, která vznikala za pomoci různých technik i malířských stylů. Ti kdo přijdou, uvidí například kresbu fixem, kresbu tuší, lavírovanou kresbu tuší, kolorovanou kresbu, kresbu suchým či mastným pastelem, mnoho olejomaleb. Expozice je umístěna v prvním patře muzea. “Některé studenty připravuji řadu měsíců na talentové přijímací zkoušky do různých umělecky zaměřených středních i vysokých škol, ale převažují ti, co si sem přicházejí odpočinout, odreagovat po náročné práci nebo studiu tím, že tvořivým způsobem rozvíjejí svůj výtvarný talent,“ uvádí Olga Hrachová.

 

Jednou z takových je například primářka Oddělení následné péče sušické nemocnice MUDr. Petra Maříková. „Petra je velice nadaná a na jejích obrazech je vidět, jak si neustále zdokonaluje svoji malířskou techniku. Některé své obrazy  vytvářela metodou, kdy barvu na plátno nanášela špachtlí,“ popisuje Olga Hrachová, která je bývalou učitelkou výtvarné výchovy na základní škole v Sušici, ale i v nedalekých Žíchovicích nebo v Horažďovicích.

 

{gallery}susice/2017/10_rijen/z_jedne_palety_foto/{/gallery}

 

 

Výstavu můžete navštívit do 30. října 2017

do 30.10. z jedne palety

 

 

-tz pp-

{jcomments off}