Hokejová extraliga v Sušici

Led sušického zimního stadionu zažil v sobotu  trénink  doslova extraligový.

 

Sušickou hokejovou mládež  přijeli  podpořit   trojnásobný mistr světa Tomáš Vlasák, profesionál extraligy ledního hokeje hrající za tým HC Škoda Plzeň a útočník a bývalý kapitán Plzně Radek Matějovský, který i když v aktivní kariéře hostoval v různých klubech, většinu času strávil v Plzni.

 

uvod

 

Děti hokejového oddílu Sušice přivítaly své  vzory  s nadšením a  do tréninku s Tomášem a Radkem se pustily s dravou dychtivostí. Snažily  se dokázat, že i z nich jednou mohou být prvotřídní hráči (a hráčky, protože v týmech nechybí ani děvčata). A  nutno říci, že oba pánové si  jejich pozornost a vůbec celkovou atmosféru, kterou je Sušice přivítala, užívali.

 

img 4304

 

  

img 4281

 

Tomáš Vlasák oslavil v pátek 1. února 38. narozeniny, to nemohlo ujít pozornosti a tak došlo samozřejmě i na gratulace – kromě přítomných  mladých hokejistů a jejich rodin mu za město Sušice blahopřál a předal pozornost radní Ing. Jaroslav Macháček,  za Sportoviště města Sušice a tedy i zimní stadion Ing. Lukáš Hamák a s přátelskou gratulací a přáním sportovního štěstí se přidal také  Bc. Jaroslav Hranička, ředitel Wellness & Sport Hotelu Šumava, na jehož pozvání  ‘extraliga’ do Sušice zavítala. 

 

img 4453

 

img 4457

 

Sportovci ale mají železnou kázeň a jasná pravidla a tak musel být tréninky dotažený do konce. V jeho závěru  prověřili Tomáš Vlasák a Radek Matějovský  kvality brankáře dorostu Tomáše Skolka v samostatných nájezdech a uznale pokyvovali, když jejich střelám zabránil prolétnout do brankové sítě.

 

img 4367

 

img 4300

 

Aby ta motivace ke sportovnímu snažení a vůle chtít něco dokázat byla ještě o něco větší, mohly si děti  doslova osahat  cenný kov – medaili z MS ve Stockoholmu jim přivezl ukázat masér a kustod plzeňského týmu Zdeněk Šmíd.

 

img 4464

 

No a samozřejmě  nechybělo ani  společné fotografování a autogramiáda.  Sobotní hokejové odpoledne si všichni užili – byl to takový  hokejový svátek pro Sušici. Nestává se každý den, aby profesionálové z extraligy  přijeli trénovat s mladými sportovními  talenty.

 

img 4439

Tomáš Vlasák i Radek Matějovský mají  na Šumavě, podobně jako  mnoho dalších vrcholových sportovců, nejen  oblíbená místa, ale i hodně přátel. Po skončení tréninku se vydali s Jaroslavem Hraničkou do Amálina údolí, kde si ve Wellness & Spot Hotelu na krátký odpočinek a dobrou večeři. A možná se brzy přijedou podívat, jaké pokroky sušická přípravka a mladší žáci pod vedením svých trenérů dělají.

(red)