alkohol

Krimi zprávy z regionu: alkohol v hlavní roli…

Za volantem pod vlivem

Pozitivní na amfetamin

SUŠICE – v pátek 27. října tohoto roku policisté z obvodního oddělení v Sušici kontrolovali v ul. T. G. Masyryka řidiče vozidla tovární značky Škoda Felicia. Třiadvacetiletý muž z obce na Horažďovicku se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl pozitivní na konopí a amfetamin.

Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení a souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem biologického materiálu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku.

 

 

 

Žena řídila vozidlo pod vlivem alkoholu (nadýchala 2,48 promile…)

SUŠICKO – osobním vozidlem tovární značky VW Polo jela pětadvacetiletá žena z obce u Sušice v pátek 27. října. Obcí Hrádek u Sušice projížděla ve 23.25 hodin a vyjela mimo komunikaci, kde narazila pravou přední částí vozidla do zadní části zaparkovaného vozidla značky Peugeot. Řidička pokračovala dál v jízdě a zastavila u restaurace, kde ji našel oznamovatel a dopravní nehoda byla oznámena policii. Žena se podrobila dechové zkoušce, která byla s výsledkem měření 2,48 a opakovaně 2,28 promile alkoholu.

Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobila lékařskému vyšetření i odběru krve. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo a odhadnutá hmotná škoda činí 80 tisíc korun.

Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz. Žena je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Opilý muž udeřil ženu

SUŠICE – v Sušici v neděli 29. října letošního roku šestatřicetiletý opilý muž chtěl opustit byt a ženu, která mu v jeho odchodu chtěla zabránit. Muž fyzicky napadl manželku a deset minut po devatenácté hodině z obytu odešel neznámo kam.

Poškozená utrpěla lehké zranění, se kterým byla ošetřena u lékaře. Policisté i strážníci pátrali po muži a byl zjištěn deset minut před jednadvacátou hodinou na ulici Volšovská.

Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla s výsledkem 2,27 promile alkoholu. Policisté muže převezli do protialkoholní záchytné stanice v Plzni a je podezřelý ze spáchání přestupku.

 

Krádež motorové nafty

HORAŽĎOVICKO – policisté na obvodním oddělení v Horažďovicích přijali oznámení o krádeži motorové nafty. V době od 27. do 30. října tohoto roku neznámý pachatel na parkovišti v Horažďovicích odčerpal z palivové nádrže nákladního vozidla celkem 270 litrů motorové nafty a z tahače vzal rezervní kolo i s držákem, sněhové řetězy i stahovací řemeny s ráčnou. Poškozeným vznikla škoda přesahující 87 000 korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež

 

 

Zatajení věci

SUŠICE – policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali od poškozeného oznámení o zatajení nálezu. Dne 26. října kolem desáté hodiny dopoledne v Sušici si neznámý pachatel přisvojil nálezem černý vak, ve kterém měl poškozený dva mobilní telefony značky Samsung. Muž měl vak odložený v lokalitě U Koupaliště. Škoda činí šest tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci.

Podle trestního zákoníku, kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

 

 

Boční střet vozidel

KLATOVSKO – v pátek 3. listopadu 2017 okolo 12.00 hodin jel dvaašedesátiletý cizinec s vozidlem značky Ford Maverick s cizí poznávací značkou po silnici I. třídy číslo 27 ve směru od Klatov na Železnou Rudu. Na přímém úseku za obcí Vrhaveč chtěl odbočit vlevo na účelovou komunikaci a v době, kdy byl předjížděn nákladním vozidlem značky Renault, došlo k bočnímu střetu vozidel. Řidič vozidla Ford byl odražen vlevo mimo komunikaci a zůstal stát na pastvině.

Dechovými zkouškami u obou řidičů bylo vyloučeno užití alkoholu před jízdou.

Odhadnutá hmotná škoda činí 130 tisíc korun.

 

 

Vloupání do rodinných domů

KLATOVSKO – oznámení o vloupání do dvou rodinných domů přijali policisté na Klatovsku. V obci u Sušice vnikl neznámý pachatel v pátek 3. listopadu tohoto roku v dopoledních hodinách do vnitřních prostor rodinného domu. Pachatel dům uvnitř prohledal a odcizil finanční hotovost. K tomu ještě nalezený klíč použil k otevření sousedního vchodu do domu, kde též odcizil finanční hotovost.

 

Ve čtvrtek 2. listopadu neznámý pachatel v Janovicích nad Úhlavou vnikl v průběhu dne do rodinného domu, kde vše prohledal a odcizil kovové mince.

Poškozeným vznikla škoda dosahující téměř 12 000 korun.

Policie v uvedených případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

 

 

-p cr, red –

{jcomments off}