Senioři chtějí mít přehled

Dokazuje to mimo jiné jejich činorodý přístup k životu ve stáří prostřednictvím vzdělávacích aktivit VU3V.
Virtuální univerzita třetího věku je dlouholetý projekt, jímž prošly tisíce spokojených seniorů, kteří ve snaze, píli a získaných vědomostech mnohdy předčí o desetiletí mladší studenty.

 

O vzdělávání ve vyšším věku je stále zájem, a to i v Sušici, kde od příštího týdne v Konzultačním středisku Sociálních služeb města začíná další kurz.

Jeho garantem je Česká zemědělská univerzita v Praze, pro letní semestr Fakulta lesnická a dřevařská. I to už vypovídá o tom, že studijní téma bude rozhodně spjato s přírodou – Čínská medicína v naší zahrádce.

 

Lektoři přiblíží praktikování čínské medicíny v našich podmínkách, představí tradiční léčivé rostliny, které využívalo lidstvo od pradávna. A nezůstane jen u obrázků – věnovat se budou i pěstování, užívání a zpracování léčivek.

 

Jestli i vás zajímá co dokáže čínská medicína a jste příslušníky odpovídající věkové kategorie, nic vám nebrání se do vzdělávacího kurzu Univerzity třetího věku zapojit. Začíná ve středu 13. února v 9 hodin v klubovně DPS Pod Svatoborem. Obsahem celého kurzu je šest přednášek. Konat se budou vždy ve středu od 9 do 11 hodin v termínech: 13. 2., 27. 2.., 13. 3., 27. 3., 10. 4., 24. 4.

 

Pokud se někdo ze zájemců bojí, že by nezvládl práci s počítačem, jeho obavy jsou zbytečné – s výukou na počítači ochotně a rádi pomohou nejen lektoři, ale i pracovnice DPS. Informace o právě začínajícím kurzu (přidat se můžete i v jeho průběhu) získáte na telefonním čísle 720 561 597, nebo se přijďte zeptat do kanceláře Sociální poradny každý všední den.

(red)

O podmínkách zapojení se do kurzu se můžete dočíst také na www.e-senior.cz.