Běhej lesy… na Šumavu

Seriál Běhej lesy zamíří opět na Šumavu.
Závod Běhej lesy Boletice se poběží 8. září

 

behej

 

Seriál závodů v přírodě Běhej lesy zamíří příští rok opět na Šumavu. Po letošní premiéře se organizátoři rozhodli závod zopakovat a uskutečnit tak druhý ročník Běhej lesy Boletice v Olšině u Horní Plané. Závod se uskuteční 8. září 2018 a opět nabídne trasu, odkud závodníci uvidí Lipenskou přehradu či rakouský Hochficht. Závodníci se mohou už nyní registrovat na www.behejlesy.cz

 

Seriál závodů v přírodě Běhej lesy zakončí příští rok závod na Šumavě. Závodníci se dostanou do šumavských lesů a hájů na hranici vojenského území území Boletice. Během posledního závodu seriálu se mohou kochat pohledem na Kleť, rakouský Hochficht, Lipenskou přehradu nebo panorama celého šumavského pohoří.

 

Závod odstartuje 8. září od rybníku Olšina. Běžci si mohou vybrat ze dvou tras – na 13 kilometrů či delší na 20 kilometrů. Stejně jako u dalších závodů Běhej lesy, i v rámci Boletic jsou součástí dětské závody, doprovodný program a kvalitní servis pro závodníky, jako je úschovna batohů a kol, občerstvovací stanice či hlídání dětí. Všichni závodníci se mohou těšit na pamětní dřevěnou medaili v cíli či diplom a osobní fotografie ke stažení zdarma.

 

Registrace na závody seriálu Běhej lesy jsou spuštěny na webu behejlesy.cz. Závodníci, kteří se přihlásí včas, mají startovné za 400 Kč.

 

Termínovka seriálu Běhej lesy 2018:

  • 14.4. Běhej lesy Lednice, Jihomoravský kraj

  • 5.5. Běhej lesy Karlštejn, Středočeský kraj

  • 2.6. Běhej lesy Brdy, Plzeňský kraj

  • 23.6. Běhej lesy Slavkovský les, Karlovarský kraj

  • 21.7. Běhej lesy Vysočina, Kraj Vysočina

  • 11.8. Běhej lesy Bílá, Moravskoslezský kraj

  • 25.8. Jizerská 50 RUN, Liberecký kraj

  • 8.9. Běhej lesy Boletice, Jihočeský kraj

Závody Běhej lesy vynikají trasami z 80 % na měkkém povrchu a ze 100 % na čerstvém vzduchu. Přednostní seriálu jsou unikátní místa v přírodě v České republice jako průběh jindy uzavřeným lomem Velká Amerika, trasa vedoucí přes památku UNESCO Lednicko-valtický areál či výjezd na start lanovkou v Bílé v Beskydech.


-tz-

{jcomments off}