kros

Štěpáník se na mistrovství republiky neztratil

V Dlouhoňovicích na Pardubicku proběhlo v sobotu  25.listopadu mistrovství České republiky v přespolním běhu. Mezi závodníky v kategorii mužů – mílařů se neztratil ani Pavel Štěpáník z atletického oddílu TJ Sušice.

kros

 

Bahno mistrovského krosu se podepsalo nejen na botách běžců

 

 Mistrovský závod mílařů byl vypsán na čtyři kilometry. V poli více jak 60-ti nejlepších  mílařů z celé ČR vybojoval Pavel velice pěkné 18. místo. Konkurence přitom nebyla vůbec „béčková“, vždyť  z mistrovského titulu v tomto závodě se radoval jeden z aktuálně nejlepších  středotraťařů Evropy Filip Sasínek z Hodonína před další českou běžeckou nadějí Janem Frišem z Pražské Dukly. Podmínky na trati  byly nadmíru náročné. Zmrzlé louky se přes den změnily místy v hlubokou orbu a závodníci po doběhu připomínali spíše „bahňáky“(viz připojené foto). Ale to ke krosovému běhání patří, atleti nesmějí být skleníkové panenky. Mistrovské krosové závody jsou vždy velice početně obsazovány. Důkazem toho je, že startovní listina letošního  mistrovství v přespolním běhu čítala ve všech kategoriích více než 700 atletek a atletů.

 

 Dobré  umístění v mistrovském „přespoláku“ by mělo Pavlovi Štěpáníkovi dát zapomenout na nedávný vážný úraz kolene, který ho na určitou dobu vyřadil z rozjeté  přípravy. Nyní dohání tréninkové manko a bude se zaměřovat na lednové a únorové závodění na dráze v hale.

 

 

Zdeněk Nešpor

foto ČAS- Gräf