Skautský podzim Poutníků

Skautskou činnost má většina veřejnosti spojenou s dětmi z města. Že i činnost vesnického oddílu , v našem případě Poutníků z Hlavňovic – kteří jsou členy sušického střediska Vydří stopa, může být zajímavá a dobrodružná si můžete přečíst v následujícím zhodnocení poutnického podzimu.

 01

Tento skautský rok jsme se rozrostli o několik dalších členů, takže náš oddíl čítá dohromady 35 skautů. Hned v září se družina Tatranek zúčastnila celostátního kola Svojsíkova závodu poblíž Humpolce. V dvoudenním deštivém závodě čekalo na skauty spoustu nástrah: záchrana tonoucího z lodi, zdravověda, stloukání poličky, práce s GPS… Po závodě všechny čekal divadelní večer, každý kraj předved připravené divadlo na téma boj dobra proti zlu. Naše družstvo Tatranek s družinkou Kamzíků předvedlo báječné divadlo. Tatrankám se závody velice vydařily a nakonec obsadily úžasné 7. místo.

02

První říjnový den jsme všichni vyrazili na kolech na tábořiště k přestanickému rybníku, kde se konala naše tradiční soutěž ve vaření – letos vošouchpárty. Každá družinka se snažila upéct na ohni co nejlepší bramborák. Sice je pečení bramboráků na ohni docela těžké, všichni se s tím poprali na výbornou.

03

14. října se konal velkolepý den – svatba našich moravských vedoucích Grdíka a Máji v Jeseníkách v Rudě nad Moravou. Svatby se zúčastnili Tatranky a celý víkend si náramně užily. Státní svátek 28. 10. jsme oslavili společně s družinkou sušických Stopařů výpravou na Radešovské skály a na Mouřenec. Společně jsme si zahráli skvělou bitvu o Mafeking. Mafeking byla pevnost, kterou bránila anglická posádka pod velením zakladatele skautingu Roberta Badena Powela. I přes nepříznivé počasí se akce velice vydařila.

04

 Den boje za svobodu a demokracii jsme uctili 17. 11. tradičním lampiónovým průvodem. Tentokrát jsme šli s lucerničkami a lampióny při řece Ostružné až na velhartický hrad.

 

 

Eva Zýbková

Foto: Poutníci