policie nove

Krimi z regionu: přemíra alkoholu, mrtvý bezdomovec…

Skončili na záchytce

Klatovsko / Do protialkoholní stanice v Plzni byli za doprovodu policistů převezeni muž a žena

V pátek 1. prosince na tísňovou linku 158 ve 20.39 hodin oznámil muž, že se nachází v Klatovech na autobusové zastávce a žádá, aby se o něj policie postarala, že je mu zima. Policisté vyjeli na místo, protože bylo mrazivé počasí a muž ohrožoval svůj život a zdraví. Na výzvu se podrobil dechové zkoušce s výsledkem měření 2,19 promile alkoholu. Jeho další cesta vedla do protialkoholní stanice v Plzni.

 

V Nalžovských Horách se v sobotu 2. prosince nacházela v restauračním zařízení šedesátiletá žena ze Sušice v podnapilém stavu. Již před dvaadvacátou hodinou napadala hosty a několikrát upadla na zem. Policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích vyjeli na místo a ženu zajistili a převezli na policejní služebnu. Žena se odmítla podrobit dechové zkoušce. I ona putovala do Plzně, do protialkoholní stanice.

 

 

Bezdomovec byl nalezen mrtev

Klatovy / muž bez domova byl svým známým nalezen bez známek života.

V neděli 3. prosince kolem šesté hodiny ranní oznámil policistům občan na obvodní oddělení v Klatovech nález zemřelého muže. V ulici Dragounská v objektu dva muži přespávali a čtyřicetiletý muž byl v ranních hodinách nalezen bez známek života. Na místo se dostavili policisté a byl přivolán i koroner. Pro zjištění příčiny úmrtí byla u muže nařízena soudní pitva.

 

 

Nápis na kostele

SUŠICE – Pachatel kostelní zeď a dveře popsal různými písmeny

Policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali v neděli oznámení o pomalování zdi  kostela. V noci z 2. na 3. prosince letošního roku neznámý pachatel v Sušici popsal nečitelným nápisem oranžovou barvu zeď  i hlavní vchodové dveře do kostela. Odhadnutá hmotná škoda činí 15 tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a po pachateli pátráme.

 

 

Pachatel zadržen na místě

KLATOVSKO – Nýrští policisté v sobotu dopoledne zadrželi podezřelého muže, který vnikl do chaty.

V obci Milence policisté z obvodního oddělení z Nýrska v sobotu 2. prosince tohoto roku po jedenácté hodině dopoledne zadrželi podezřelého muže, který vnikl do rekreační chaty. Muž překonal oplocení zahrady po poškození okna vnikl do rekreačního objektu. Uvnitř pachatel odcizil deodorant a dvě instantní polévky. Muž byl zajištěn a převezen na policejní oddělení, a poté do policejní cely a následující den byl po provedení neodkladných úkonů propuštěn.  Poškozeným vznikla škoda ve výši 390 Kč.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody a případ dále prověřuje.

 

– p cr –

{jcomments off}