Konec roku na Mouřenci začíná dnes

Kostel svatého Mořice na Mouřenci u šumavského Annína, rozhodně jen tak konci letošního roku přihlížet nebude. Oslavíjej patřičně důstojně a stejně tak přivítá rok nový.

 

“Na poslední dny tohoto roku a na první minuty roku nového chystáme další jistě příjemná setkání,” začíná pozvánku Lukáš Milota ze Spolku přátel Mouřence, novinář, průvodce a Šumavák z Annína.

 

radost mysle vanocni

“V pátek 29. prosince můžete přijít na prohlídku kostela od 17 hodin. Po prohlídce Vás srdečně zveme na koncertní provedení vánoční mše. Začíná v pátek 29. prosince v 18 hodin. Nebude to obvyklá Rybovka, ale mše s názvem “Radost mysle vánoční – vánoční mše z Radomyšle” od autorského tria Ondřej Fibich, Václav Novák a Richard Semiginovský.

 

Mši uslyšíme v podání 11 muzikantů (soubor JISTEM a hosté). Večerní vánoční atmosféru dotvoří svíčky a louče. Pro zahřátí připravíme čaj.

 

V sobotu, neděli a pondělí budou v kostele na Mouřenci komentované prohlídky. Začínají vždy v 10.30.

 

 

pulnoci silvestrovska mse na mourenci 2017-18

Nový rok můžete přivítat společně s námi při silvestrovské půlnoční bohoslužbě, kterou bude sloužit při svíčkách P. Jenda Kulhánek. Tradici půlnočních mší založil P. Tomas van Zavrel a letos bude už pátá v pořadí. Sejdeme se před půlnocí před kostelem, po přípitku (každý ve vlastní režii) a přání uslyšíme mouřenecké zvony, zazpíváme českou hymnu a poté začne mouřenecký kněz sloužit mši.

Sjízdnost silnice až ke kostelu zajistí obecní úřad Dlouhá Ves. Doporučujeme teplé oblečení a rovněž doporučujeme přibalit baterku!” doporučuje Lukáš Milota.

 

{jcomments off}