O sušickém betlému trochu jinak

O sušickém betlému trochu jinak, než jste si dosud mohli ve vydaných publikacích a knihách přečíst. Stejnojenný název nové publikace autorské dvojice Karel Tittl a Marie Bubeníková  představuje vznik a příběhy, které autory unikátního sušického betlému provázely, příhody, které se staly…

 

 

p1150689

 

Křest nové publikace (zlatavým šampaňským) proběhl v závěru loňského roku v Muze Šumavy za účasti více než stovky návštěvníků. Úvodní slovo k slavnostními okamžiku pronesla ředitelka muzea Zdeňka Řezníčková, pak už se slova ujal moderátor Radek Nakládal. V programu měla své místo pochopitelně i hudba – Jan Zdeněk s partnerkou přítomné potěšili výběrem vánočních písní. Nechybělo občerstvení zajištěné rodinou Karla Tittla a horažďovickou cukrářkou paní Jolanou Raškovou. Kmotry nové publikace byli Jiřina Rippelová a Vladimír Horpeniak.

 

img 1565

Autogramiáda a spuštění sušického betlému pak slavnostní setkání zakončily.

 

Autoři děkují všem, kteří se křtu zúčastnili, sponzorům bez jejichž pomoci by nebylo možné materiál vydat, poděkování patří Muzeu Šumavy za uspořádání slavnosti křtu.

 

„O sušickém betlému trochu jinak“ – publikaci, doplněnou množstvím fotografií, můžete dostat v obvyklých knihkupectvích v Sušici a Horažďovicích.

-mb, red-

 

{gallery}susice/2018/01_leden/betlem_jinak/{/gallery}

{jcomments off}