Došlo i na nepoučitelného zloděje

KRIMI z regionu

 

KAŠPERSKOHORSKO – Nožem ohrožoval muže v restauraci

Ve zkráceném přípravném řízení převzal 10. 1. 2018 sdělení podezření třiašedesátiletý muž z obce na Kašperskohorsku z přečinu nebezpečné vyhrožování. Muž v pondělí 8. ledna letošního roku přišel do restaurace v obci Srní, třicet minut po sedmnácté hodině. V kuchyni po slovní rozepři vzal do ruky nůž a ohrožoval jiného muže, s doprovodem slovních výhrůžek.

Poškozený na svou ochranu vzal do ruky židli i ustupoval do restaurace, kam následně vytlačil podezřelého. Napadený poté utekl mimo objekt. Na místo byli přivoláni policisté a podezřelého muže zadrželi. Muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,77 promile alkoholu. Policisté podezřelého převezli do policejní cely, byly provedeny neodkladné úkony a byl podán návrh na potrestání.

 

 

SUŠICE – Řidič byl zastaven a kontrolován hlídkou sušických policistů. 

10. ledna 2018 ve večerních hodinách prováděli sušičtí policisté na území města Sušice dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. V 17:40 hodin zastavili a kontrolovali v ulici Hrádecká řidiče osobního vozidla tovární značky Audi. Při kontrole policisté třiatřicetiletého řidiče ze Soběšic vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, která byla s výsledkem negativním. Pozitivně ovšem vyšel orientační test na přítomnost drog, který značil pervitin. Vzhledem k tomu byl muž zajištěn a převezen do lékařského vyšetření, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Případem se policisté Obvodního oddělení Sušice dále zabývají.

 

 

KLATOVSKO – Policisté dopadli muže, který se vloupal do osmi rodinných domů. Způsobil škodu za dvě stě tisíc korun. 

Kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování Klatovy zaznamenali další mimořádný úspěch při potírání majetkové trestné činnosti ve svém teritoriu. Ve středu 10. ledna 2018 zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže z Horšovského Týna, kterého obvinili ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, krádeže a poškození cizí věci. Obviněný od dubna loňského roku do počátku letošního ledna násilím vnikl do rodinných domů v obci Dlouhá Ves, Mochtín, Janovice nad Úhlavou, Petrovice u Sušice, Bolešiny a Habartice. Kradl finanční hotovost, hodinky, šperky. Celková škoda byla vyčíslena na 202 tisíc korun. Kriminalisté spolu se spisovým materiálem státnímu zástupci podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak je obviněný stíhán vazebně. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

 

ŽELEZNORUDSKO – V pátek večer měl za volantem 1,23 promile alkoholu, navíc řídit vůbecnesměl.

Policisté z obvodního oddělení v Železné Rudě kontrolovali v pátek 12. ledna, krátce po 22. hodině, řidiče Š Octavia. Při kontrole řidič nepředložil žádné doklady potřebné k řízení vozidla. Policisté následně zjistili, že muž má podle rozhodnutí Městského úřadu v Klatovech uložen trest zákaz činnosti od prosince 2017 na šest měsíců. Muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,23 a opakovaně 1,10 promile alkoholu.

Muž byl za doprovodu policistů převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

SUŠICE – Bez registračních značek a se zákazem řízení se projížděl po Sušici. Neujel daleko…

Policisté z obvodního oddělení ze Sušice se služebním vozidlem projížděli městem  v sobotu 13. ledna letošního roku. Krátce po patnácté hodině na ulici Čsl. Armády zpozorovali osobní vozidlo Škoda Octavia a současně věděli že řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění.

Policisté se služebním vozidlem použili výstražné světelné a zvukové zařízení k zastavení vozidla. Řidič na výzvy nereagoval a s vozidlem couval do protilehlé ulice Pod Viničkami, kde narazil do oplocení rodinného domu. Poblíž kolize policisté zastavili služební vozidlo a chtěli provést kontrolu řidiče, ale tento se rozjel do prostoru křižovatky, projel ulicí Osvobození a pokračoval směrem do zahrádkářské kolonie Pod Svatoborem, kde z účelové komunikace odbočil na travnatý porost a pak s vozidlem narazil do listnatého stromu.

Muž, který nereagoval na výzvy policistů, se snažil z místa nehody utéci , ale policisté jej zadrželi, a to za použití donucovacích prostředků, varovného výstřelu i hmatů a chvatů.

Pětatřicetiletý muž ze Sušice se pak na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem, ale testu na zjištění návykových látek se odmítl podrobit. Dále se muž odmítl podrobil lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu.

Policisté zjistili, že vozidlo není vedeno v evidenci vozidel a tudíž nemá přidělenou registrační značku, ani není uzavřeno povinné pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla. Dalším šetřením bylo zjištěno, že muž má podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od října 2017 na 24 měsíců.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a násilí proti úřední osobě. Policie případ dále prověřuje.

 

-p cr-

{jcomments off}