Sobotní nehody (nejen) na sněhu

Nehody ze soboty 20. ledna

PLZEŇSKÝ KRAJ – Sněhová nadílka potěšila lyžaře, ale potrápila řidiče

V sobotu (20. ledna 2018) se na území Plzeňského kraje stalo několik dopravních nehod, které si naštěstí prozatím nevyžádaly ztráty na lidských životech, nicméně několik osob utrpělo zranění a muselo být transportováno do nemocnice.

 

V ranních hodinách se stala dopravní nehoda na křižovatce za obcí Horní Lukavice ve směru na Přeštice. Došlo zde ke srážce dvou motorových vozidel, a to vozidla značky Fiat, které řídila řidička (ročník narození 1949) jedoucí od Přeštic a vozidla značky Renault, které řídil řidič (ročník narození 1997) jedoucí od Dnešic. Při dopravní nehodě došlo ke zranění, dechová zkouška byla provedena u obou řidičů s negativním výsledkem a přesnou příčinou a okolnostmi této dopravní nehody se zabývají policisté z územního odboru Plzeň-venkov.

 

Okolo deváté hodiny ráno vyjížděli dopravní policisté k další dopravní nehodě, a to u obce Mířkov na Domažlicku. Zde narazilo osobní vozidlo, ve kterém cestovaly dvě osoby, do stromu. Vše nasvědčuje tomu, že řidič automobilu značky Dacia nepřizpůsobil při průjezdu pravotočivé zatáčky rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a svým schopnostem, s vozidlem přejel do protisměru a pravým bokem vozu narazil do stromu. Zraněného muže transportoval do nemocnice vrtulník, zraněnou ženu sanitní vůz. U řidiče byla provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu negativní. Okolnosti a přesná příčina dopravní nehody jsou předmětem šetření.

 

K dopravní nehodě, při které byly zraněné další dvě osoby, vyjížděli i dopravní policisté z územního odboru Tachov. Krátce před desátou hodinou dopoledne zde u obce Mlýnec došlo k dopravní nehodě, kdy řidič cizí státní příslušnosti jedoucí od Přimdy na Mlýnec při projíždění levotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a svým schopnostem a vjel vpravo mimo komunikaci. Na to zareagoval tím způsobem, že strhnul řízení vlevo, v důsledku čehož se vozidlo dostalo do smyku a narazilo svou zadní částí do betonového můstku. Následně se automobil otočil a levou přední částí vjel do silničního příkopu. U muže, který se policistům doznal, že automobil řídil, policisté provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem překračující 3 promile. Řidič i jeho spolujedoucí utrpěli zranění a byli převezeni sanitními vozy, přičemž u převozu zraněného spolujezdce asistovali policisté, neboť i tento muž byl pod vlivem alkoholu a jevil známky agresivního chování.

 

Vrtulník záchranné služby přepravoval do nemocnice i dalšího zraněného řidiče, který utrpěl zranění v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo na jižním Plzeňsku, a to před druhou hodinou odpoledne. Na silnici III. třídy mezi obcemi Honezovice a Nedražice řidič s vozidlem značky Toyota Corola vjel s vozidlem mimo komunikaci a narazil do stromů. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu nebyla u řidiče s ohledem na zranění provedená. To, zda byl řidič pod vlivem alkoholu či nikoliv, bude zjištěno na základě vyžádaného rozboru krve. I touto dopravní nehodou se nadále zabývají policisté z územního odboru Plzeň – venkov.

-tz p cr-

{jcomments off}