11

Sportovcům zpívali Lounová a Zonyga

Sušičtí opět uspěli v anketě  Nejúspěšnější sportovec roku 2012 klatovského okresu

V úterý 12. února proběhlo v klatovském kulturním domě vyhlášení tradiční ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2012. Tu vyhlašuje Deník ve spolupráci s Pošumavským sportovním sdružením Klatovy, s podporou města Klatov a s produkční agenturou ČOK CZ s.r.o.

 

Ocenění za sportovní úspěchy si vždy přebírají ti nejlepší z okresu Klatovy, a to v kategoriích jednotlivec, kolektiv, trenér a rozhodčí. Ani letos se pak mezi vybranou společností neztratili borci ze Sušice a okolí, jimž předával ceny mimo jiné i starosta města Sušice Bc. Petr Mottl.

 

4

Vítězství v kategorii juniorských jednotlivců si opět odnesla zcela po zásluze čerstvě osmnáctiletá Karolína Galušková, členka KVS Sušice. Ta, jak známo, závodí na divoké vodě a v loňském roce posbírala úspěchy téměř všude, kde mohla. Na jejím kontě tak přibyly tituly juniorské mistryně ČR, rovněž i seniorské mistryně ČR, mistryně Evropy juniorů v kategorii jednotlivců i týmů, 2. místo na MS juniorů jednotlivců a 3. místo na MS juniorů v týmech.

 

Dalším oceněným v kategorii mládeže se stal Josef Koral, atlet z klubu TJ Sušice, který skončil na 4. místě. Ten se loni mohl pyšnit stříbrnou medailí z MČR dorostenců v hodu kladivem a bronzovou v hodu diskem. V celostátních tabulkách dorostenců pak patří prozatím Josefovi 2. místo v hodu kladivem (60,69 m), 2. místo ve vrhu koulí (16,68 m) a 5. místo v hodu diskem (48,55 m). Na MČR družstev pak získal 1. místo v hodu kladivem. Svými výkony si také vysloužil nominaci do Poháru mistrů evropských zemí juniorů pro rok 2013. Letos však už Josef Koral bude startovat pod hlavičkou AK Slávie Praha.

 

Mezi trenéry mládeže pak jasně dominovali dva sušičtí, a sice první Vladislav Galuška, který je nejen trenérem své dcery Karolíny, ale také hlavním trenérem Sportovního centra mládeže pro jižní a západní Čechy. Samozřejmě pak působí jako kouč v Klubu vodních sportů Sušice a jeho zásluhou přivezli loni jeho svěřenci z mistrovství světa a Evropry šest individuálních medailí. Hned druhý skončil v anketě Petr Kämpf, trenér Judoclubu Sušice, pod jehož velením funguje 80 judistů v Sušici a Klatovech. V letošním českém poháru vybojovali jeho svěřenci krásných 7 medailí. Šest z nich se pak kvalifikovalo na mistrovství ČR. V loňském roce vystoupali jeho svěřenci celkem 119× na stupně vítězů.

 

 

8

V kategorii trenér dospělých si ocenění za 3. místo odnesl dlouholetý trenér a manažer klubu TJ Sušice Zdeněk Nešpor, mezi jehož svěřence patří třeba Josef Korál, Martina Brejchová a Pavel Štěpáník.

 

Nutno říci, že celý galavečer se opravdu vydařil. K příjemné atmoséře přispěli i hosté,  zpívající Olga Lounová a Jiří Zonyga.

 

Další fotografie najdete ve fotogalerii.

 


(text  a foto ab, red)