Mrňouskové v říš pohádek

hala 79

 

Mrňouskové v říši pohádek

Masopust a maškary patří neodmyslitelně k sobě. Pro ty nejmenší, kterým jsou masopustní oslavy a svátek ještě docela jedno, jsou ale maškary vítanou příležitostí, jak se dosyta vyřádit. A v tomto případě za vydatné podpory svých dospěláků a ve sportovním programu připraveném Hankou, která se pochopitelně zapojila nejen do pohybových aktivit, ale i do maškarního reje…

 

V pondělí 5. února se v rámci cvičení “Předškoláčci v pohybu” konal maškarní rej v zrcadlovém sále na Sportovišti města Sušice, o den později karneval pro mrňousky a jejich dospěláky v rámci vičení “Rodiče s dětmi” v TJ hale u gymnázia. 

 

Děti si přivedly své maminky,. babičky,. tatínky,. ale i  nové kamarády. A tak cvičitelka převtělená do animované postavičky, měla tentokrát plný sál pobíhajících zvířátek, skřítků a princezen, který musela “zkrotit”. Děti přišly v nádherných maskách a po celou dobu byl pro děti a dospěláky připravený sportovně zaměřený program za doprovodu dětských písniček.

 

hala 1

 

 

Disciplíny byly jako vždy hravé a veselé – nejprve  děti proháněly  balónek “Nezbedu”, který už podle jména vůbec neposlouchal a děti jej musely honit. A nejen do této, ale i do dalších her se zapojili dospěláci – po celou dobu nadšeně soutěžili společně s dětmi, zahráli si pohybové pexeso se  zvířátky, či pohybové domino. Podle zvuku zvířátek se museli vzájemně poslepu hledat do skupinek,  nebo zachránit zvířátka před zlými vlky. 

 

Mrňouskové si i letos karneval náramně užili a jejich dospěláci s nimi, protože svou bezprostředností a čistotou dokázaly děti své dospěláky na chvilku vtáhnout do svého krásného dětského světa a užít si báječné  odpoledne.

-hh-

foto: Vladan STREJC

 

{gallery}susice/2018/02_unor/maskary_deti/{/gallery}

 

 

{jcomments off}