policie nove

Podvodníci ze Sušice si pomohli k penězům

Žena se dopustila úvěrového podvodu

SUŠICE – Při sjednávání dalších úvěrových smluv uvedla nepravdivé údaje. Finanční prostředky získala, ale úvěr řádně nesplácí. 

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Klatovech zahájili trestní stíhání devětadvacetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání trestného činu úvěrový podvod. Protiprávního jednání se dopustila, když v letech 2016 a 2017 uzavřela čtyři smlouvy o úvěru. Při uzavírání těchto smluv úmyslně uvedla nepravdivé údaje, vždy uvedla nulové splátky externích úvěrů a půjček, což se však nezakládalo na pravdě, jelikož v době sjednání výše uvedených úvěrů již měla splácet další půjčky nejméně u čtyřech společností. Uvedením nepravdivých údajů získala finanční prostředky z dalších úvěrů. Tyto však do současné doby řádně nesplácí. Celková škoda, kterou způsobila, byla vyčíslena na 40 100 korun.

Pachateli trestného činu úvěrový podvod hrozí podle ustanovení trestního zákoníku trest odnětí svobody až na dva roky. 

 

 

Vloupání do prodejny

SUŠICE – Zloděj ukradl 81 tisíc korun, zničil za sto tisíc.

Ve středu 21. března 2018 přijali policisté Obvodního oddělení Sušice oznámení o vloupání do prodejny v obci Sušice. Neznámý pachatel vytrhl kovovou okenní mříž, vypáčil okno a vnikl do objektu. Prodejnu prošel, vypáčil dveře. Pokusil se vypáčit i dvířka od trezoru, což se mu nepodařilo. Dále vypáčil dveře plechové skříně, ve které se nacházely šuplíky. Ty opět vypáčil a ukradl z nich finanční hotovost ve výši 81 tisíc korun. Škoda, kterou způsobil na poškozených věcech, byla však větší. Byla stanovena na 100 tisíc korun. Na místo byla přivolána výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování Klatovy a také psovod se služebním psem. Policisté provedli šetření v okolí, ohledání místa činu, zajistili kriminalistické stopy a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a trestného činu krádež. Po pachateli pátrají.

 

 

Nebezpeční za volantem

HORAŽĎOVICE – Při kontrole policisté zjistili, že řidič má dva zákazy činnosti a nesmí řídit motorová vozidla do roku 2023. 

Policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích v rámci dohledu nad silničním provozem zjistili v úterý 20. března řidiče, který nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky provozu. Muž za volentem Opel Omega Caravan nereagoval na výzvy k zastavení vozidla, došlo k jeho pronásledování policisty. Nakonec auto zastavil a utekl z něj, ne však daleko a na dlouho. Policisté jej našli ve vedlější ulici a zjistili, že se jedná o řicetiletého muže ze Strakonic, kterého převezli na oddělení k provedení dalších úkonů.

U muže byla zjištěna neznámá krystalická látka ve dvou sáčcích, kterou policisté zajistili a předali k dalšímu znaleckému zkoumání.

Policisté dále zjistili, že muž vůbec za avolant nesmí – podle dvou rozsudků soudů uloženy dva tresty zákazu činnosti řízení – Krajským soudem v Českých Budějovicích do března 2021 a Okresním soudem ve Strakonicích do března 2023.

Ve zkráceném přípravném řízení muž převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

 

Řídili pod vlivem …

ŽELEZNORUDSKO – Při kontrole muž nadýchal 1,41 promile alkoholu. Odmítl lékařské vyšetření. 

Po Železné Rudě jel v pondělí 19. března řidič směřující na Špičák. Při kontrole policistů se na výzvu pětatřicetiletý muž z Plzně podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,39 a opakovaně 1,41 promile alkoholu.

Po druhé dechové zkoušce podezřelý muž z místa začal utíkat, na opakované výzvy policistů nereagoval, byl stále na dohled a běžel mezi domy. Policisté jej dostihli a k jeho zadržení použili pouta. Muž byl převezen na oddělení, a poté do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde se odmítl podrobit lékařskému vyšetření i odběru krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

SUŠICE – Za volant sedl pod vlivem drog 

V pondělí 19. března policisté z obvodního oddělení v Sušici zastavili na ulici Chmelenská motorové vozidlo, které řídil pětatřicetiletý muž z obce na Sušicku. Pětačtyřicet minut po dvacáté hodině se řidič podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem a testu, zda není ovlivněn návykovou látkou. Muž měl test pozitivní na amfetamin a konopí.

 

-pcr-

{jcomments off}