Chirurgická ambulance funguje nepřetržitě

Od 1. dubna funguje v sušické nemocnici nepřetržitý provoz chirurgické ambulance

 

Chirurgická ambulance Nemocnice Sušice opět funguje v nepřetržitém režimu bez ohledu na svátky a víkendy. Od listopadu loňského roku byla kvůli nedostatku lékařů v provozu pouze v pracovní dny do půl čtvrté odpoledne.

 

Jak uvádí tisková zpráva nemocnice, v chirurgické ambulanci sušické nemocnice je od dubna k dispozici lékař a zdravotní sestra 24 hodin 7 dní v týdnu:

 

„Lékaři pracující na chirurgické ambulanci budou poskytovat 24 hodinovou ambulantní péči pacientům s drobnými akutními chirurgickými onemocněními jako jsou například poranění měkkých tkání, kostí, dále bolestí břicha a dalších stavů vyžadující vyšetření a ošetření chirurgem. I nadále budeme provádět převazy a ošetřovat různé kožní defekty, pečovat o pacienty se syndromem diabetické nohy. Součástí ambulance je malý zákrokový sál, kde se provádí chirurgické ošetření drobných poranění, jako je například odstranění drobných kožních defektů,“ vysvětluje MUDr. Ondřej Beneš, lékařský ředitel Nemocnice Sušice.

V rámci běžného provozu chirurgické ambulance budou lékaři zajišťovat kontroly po operacích či po předchozím ošetření, převazy ran, odstranění stehů a další neakutní výkony a vyšetření.

(tz)

{jcomments off}