policie nove

Šedesát přestupků za dva dny

Erotický videochat je přijde draho

 

KLATOVSKO – Po získání intimních fotografií a videí zasílají vyděrači poškozeným výhrůžné zprávy a chtějí finanční prostředky.

 

Policisté v neděli 1. dubna letošního roku přijali oznámení o vydírání od muže, který v uvedený den, krátce po půlnoci komunikoval na internetu formou videohovoru s neznámou ženou, která byla spoře oblečená a předváděla různé spodní prádlo.

 

Následně po chvíli obdržel poškozený muž výhrůžné zprávy s tím, aby zaslal na účet ženy 1 500 euro a pokud tak neučiní, že zveřejní nahrávku z erotického videochatu a zašle videozáznam jeho známým na sociální síti.

 

Neznámý pachatel takto vyhrožoval a vynucoval prostřednictvím elektronické komunikace zaslání finančního obnosu na zahraniční účet.

 

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů vydírání a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací.

 

 

 

Násilí proti úřední osobě

KLATOVSKO – Muž fyzicky napadl policistu a poškodil i služební vozidlo. 

 

V sobotu 31. března letošního roku půl hodiny po půlnoci přijali policisté na Klatovsku oznámení, že v obci na Švihovsku se nachází vozidlo, kterým jel řidič po obci Zemětice, kde měl způsobit dopravní nehodu a z místa ujet.

Policisté okamžitě vyjeli na místo, kde se skutečně  auto nacházelo a kontaktovali podezřelého řidiče v místě jeho bydliště. Dvaapadesátiletý muž při komunikaci s policejní hlídkou nenadále nohou kopl do služebního vozidla, které poškodil. Policista se snažil zabránit muži v dalším poškozování vozidla, načež muž fyzicky napadl jednoho z policistů. Policisté následně použili donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta k zastavení útoku podezřelého.

Následně byl muž, který se odmítl podrobit dechové zkoušce, převezen do zdravotnického zařízení, kde bylo provedeno lékařské vyšetření i odběr krve.

Podezřelý muž byl převezen do policejní cely a po provedení úkonů byl v odpoledních hodinách propuštěn. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a případ dále prověřuje.

 

 

 

Alkohol zmohl řidiče

KLATOVY – V ranních hodinách policisté zjistili řidiče, který usnul v nastartovaném vozidle. Měl pozitivní dechovou zkoušku s 2,10 promile alkoholu. 

 

S osobním vozidlem značky Audi jel v sobotu 31. března letošního roku řidič po Klatovech, u čerpací stanice na ulici 5. Května zastavil a v nastartovaném vozidle usnul. V pět hodin ráno  policisté z místního obvodního oddělení tohoto řidiče kontrolovali – osmadvacetiletý muž z Plzně se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,08 a opakovaně 2,10 promile alkoholu. Za doprovodu policistů byl opilý muž převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

 

Během dvou dnů šedesát přestupků

KLATOVSKO – Policisté během dvou dnů zjistili přes šedesát dopravních přestupků. 

 

Policisté na Klatovsku se zapojili do dvou celorepublikových dopravně bezpečnostních akcí před prodlouženým víkendem.

 

Při akcích se policisté zaměřili na dodržování stanovené rychlosti jízdy, způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů u přepravovaných dětí, technický stav motorových vozidel, telefonování za jízdy, kontrolu dokladů předepsaných pro řízení motorových vozidel a dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Při akci   pátrali i po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

 

Ve středu 28. a čtvrtek 29. března se do dvou akcí zapojilo celkem 43 policistů, kteří kontrolovali řidiče v době od 14.00 do 21.00 hodin. Při akcích zjistili 63 přestupků, které vyřešili v příkazním řízení za 13 900 Kč.

 

– tz p cr-

{jcomments off}