Na dveře klepe…

Na dveře právě klepe nesoutěžní festival dětských pěveckých sborů „Je kraj, kde voní tráva..“, který organizuje jednou za dva roky SPSDS a ZUŠ Sušice za přispění MKČR, Města Sušice a odborné garance NIPOS-Artama Praha. Všechny příznivce hudby a zpěvu zve na svůj letos již 12.ročník , na kterém zazní bezmála 420 dětských hlásků.

 

Od pátku 20.4. do neděle 22.4.2018 proběhne v rámci tohoto festivalu celkem 9 koncertů na různých místech v Sušici a blízkém okolí, kde budou vystupovat nejen sbory domácí ( Broučci, Sluníčka, Včelky, Hlavní sbor a GO.SPIRIT), ale také hudební tělesa z různých koutů republiky: Carmina bona ze Zlína, Carmínek z Českých Budějovic, Jiřičky z Plzně , Sedmikrásky a HROŠI z Klatov , ŠUMíci z Rokycan a Jizerka ze Semil. Posledně jmenovaní budou hosty dokonce přímo v rodinách sušických zpěváků.

 

V pátek 20.4. festival zahájí koncert pro MŠ „Děti dětem“ v 10 hodin ve Smetanově sále (Broučci, Sluníčka SDS ) a od 17 hodin proběhne koncert duchovní hudby v kostele na Zdouni (Carmina bona, Jizerka). Poslední páteční koncert bude téhož dne večer ve Smetanově sále od 19.30 hodin (Včelky SDS, Sedmikrásky, ŠUMíci).

 

V sobotu 21.4. v 10 hodin se bude zpívat ve Smetanově sále ( Sluníčka SDS, Jiřičky, Carmínek ), pro seniory v Domově důchodců ( HROŠI ) a ve 14.00 h i v DPS Pod Svatoborem ( Sedmikrásky, HROŠI, GO.SPIRIT ). V kostele sv. Markéty v Kašperských Horách se bude zpívat od 13.30 hodin ( Jizerka ). Na sušickém náměstí bude za příznivého počasí v 15 hodin setkání a průvod všech zúčastněných sborů. Večerní koncert bude opět ve Smetanově sále od 19.30 hodin (Hlavní sbor SDS, HROŠI, Jizerka ).

 

Festival v neděli 22.4. zakončí koncert duchovní hudby „ Radujme se vždy společně“ od 10.30 hodin v kostele sv.Václava ( Hlavní sbor SDS, GO.SPIRIT, Jizerka ).

 

sds plakat jekraj-2018-800px (2)

Na veškeré festivalové koncerty jste všichni srdečně zváni !

Již nyní jsou na webu, v novinách i všude po Sušici k vidění plakáty s kompletním přehledným seznamem všech koncertních představení, která budou jistě jako vždy nabita pozitivním nábojem, radostí a energií. Všichni zájemci si tak mohou vybrat, která navštíví.

Díky praktickému rozvržení sušických oddělení sboru na různých koncertech nemusí mít nikdo z rodičů obavy o vstupenky, které se budou prodávat 45 minut před začátkem každého koncertu u Smetanova sálu.

 

Na viděnou se těší sbormistři se svými zpěváčky a Spolek přátel SDS .

hpt

{jcomments off}