policie

Krimi z regionu: smrtelné zranění prověřuje policie

Opilec za volantem

SUŠICKO – Alkoholtester prokázal 2,03 promile alkoholu v dechu řidiče

V pondělí 9. dubna jel před šestnáctou hodinou řidič s vozidlem značky BMW ve směru od Sušice a projížděl obcí Volšovy. Řidič při řízení vozidla překročil stanovenou rychlost, kdy mu bylo naměřeno 60 km/h. Policisté z dopravního inspektorátu jej zastavili a podrobil se dechové zkoušce, kdy alkoholtester naměřil 2,03 a opakovaně 2,02 promile alkoholu.

Jednapadesátiletý muž z obce na Plzni-severu byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

V obchodě ukradl kabelku

HORAŽĎOVICE – Pachatel převzal sdělení podezření. Dvanáctého března vzal kabelku, kterou si poškozená odložila. 

Policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích ukončili prověřování případu, kdy se jednalo o krádež kabelky. Ve zkráceném přípravném řízení převzal jednasedmdesátiletý muž z Horažďovicka sdělení podezření z přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V pondělí 12. března v obchodě na ulici Strakonické před desátou hodinou dopoledne pachatel využil nepozornosti ženy a vzal její kabelku, kterou si zde odložila na plastovou přepravku. Poškozená měla uvnitř kabelky peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady i platební kartu peněžního ústavu. Muž z prodejny odešel a některé věci z odcizené kabelky si ponechal a další vložil do igelitové tašky, kterou zahodil do kontejneru.

Policisté přijali oznámení a okamžitě vyjeli na místo. Do jedné hodiny od spáchání skutku vypátrali podezřelého muže, kterého zajistili, předvedli na oddělení a po provedení úkonů jej propustili.

 

 

Porušila dopravní předpisy

SUŠICE – Žena jela s vozidlem a nepoužila bezpečnostní pás. Test na návykové látky měla pozitivní na amfetamin. 

S vozidlem značky Opel Corsa jela v úterý 10. dubna po Sušici řidička, kterou na ul. Hrádecká zastavili policisté ke kontrole, protože nebyla za jízdy připoutána bezpečnostním pásem. Místní devětatřicetiletá žena se podrobila dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem i testu, zda není ovlivněna návykovou látkou – ten ale

měla pozitivní na amfetamin a metamfetamin.

Žena souhlasila i s lékařským vyšetřením a odběrem biologického materiálu a policisté ji převezli do zdravotnického zařízení v Sušici.

Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a je podezřelá ze spáchání přestupku.

 

 

Podvod

SUŠICKO – Muži bylo omylem vyplaceno o devět tisíc korun více. Peníze pracovnici nevrátil a převzal sdělení podezření z přečinu podvod. 

Policisté na obvodním oddělení v Sušici ukončili prověřování případu, kdy se jednalo o vyplacení vyšší částky důchodu.

Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu podvod devětatřicetiletý muž ze Sušicka. Dne šestnáctého března mu, při vyplácení invalidního důchodu, pracovnice omylem vyplatila o devět tisíc korun vyšší částku. Muž se tímto obohatil, protože využil něčího omylu a způsobil tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou.

 

 

Ublížení na zdraví a výtržnictví

SUŠICKO – Muž převzal sdělení podezření, protože v měsíci únoru fyzicky napadl dva muže. 

Ve zkráceném přípravném řízení policisté z obvodního oddělení v Sušici předali devětatřicetiletému muži z Plzně sdělení podezření z přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci.

Dne 9. února napadl 39letý muž v Hartmanicích několika údery pěstí ruky i francouzskou holí do hlavy a horní části těla devětapadesátiletého muže z Hartmanicka. Pachatel muži způsobil zranění, se kterým byl ošetřen u lékaře. Útočník dále fyzicky napadl i osmašedesátiletého muže, kterého udeřil do hlavy a poškodil mu dioptrické brýle.

Policisté případ původně řešili pro podezření ze spáchání přestupku, ale podle odborných vyjádření došlo k překvalifikování na trestné činy. Hmotná škoda činí dvanáct tisíc korun.

 

 

Smrtelné zranění muže

HORAŽĎOVICKO – Muž prováděl údržbu domu a po pádu utrpěl zranění, na jejichž následky zemřel. 

V sobotu 7. dubna letošního roku po osmnácté hodině přijali zdravotníci oznámení o smrtelném zranění muže. Zdravotníci vyjeli na místo a následně byli vyrozuměni policisté. V obci u Horažďovic žena našla u rodinného domu svého manžela, který nejevil známky života. Jednapadesátiletý muž z Horažďovicka prováděl v uvedený den opravu domu, kdy spadl ze žebříku na zem a utrpěl zranění neslučitelná se životem. Lékař na místě vyloučil cizí zavinění a u zemřelého byla nařízena zdravotní pitva k objasnění příčiny úmrtí.

 

-p cr-

{jcomments off}